• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Suyun Servise Hazırlanmasında Dikkat Edilecek Noktalar

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
Alkolsüz içeceklerin başında ilk akla gelen içme suyudur. Canlı yaşamındaki önemi Herkesçe bilinmektedir. İçme suyu yeraltı kaynağından çıkan, tortusuz, renksiz ve tatsız sudur. İçilebilecek suda bu özelliklerden başka sağlığa zararlı bakteriler, yabancı maddeler de Bulunmamalıdır. İçme suları piyasaya şişe suyu adı altında renksiz cam, pet şişe ve Damacanalarla sürülebilir. Suyun ağzı dış ortam ile teması kesecek şekilde plastik veya folyo Kapakla kapatılmalıdır. İçecek servisinde ve buz yapımında kullanılacak olan suyun sertlik Derecesi ve kireçli olup olmadığı önemlidir. Suyun servise hazırlanmasında dikkat edilecek noktaları şöyle sıralayabiliriz:

· Su servisi konuğun sağ tarafından yapılmalıdır.

· Su servisi yapılırken peçete sol elde taşınmalı, bir konuktan diğerine geçerken, sürahi ağzından akan sular silinmelidir.

· Servis edilecek su, yeterince soğuk veya konuğun isteğine uygun bir ısıda olmalıdır.

· Şişe ile yapılan su servislerinde gerek cam şişe folyosu, gerekse plastik şişe kapağı konuğun gözü önünde açılmalıdır.

· Gerek sürahi ile yapılan serviste gerekse şişe ile yapılan serviste sürahi veya şişe bardağa değdirilmeden bardağın 2/3'ü doldurulmalıdır.
 
Üst