• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tabuları Yıkıyoruz

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Tabuları yıkıyoruz: Vajina nedir?

Vajina ile ilgili kulaktan dolma bilgileri bir kenara atıp bilimsel gerçeklere yönelmek gerekiyor.

Günümüzde cinsellik ile ilgili televizyonlarda ve internette sıklıkla haberlerle karşılaşıyoruz. Ancak hala “vajina” kelimesi bir tabu olmaya devam ediyor. Kulaktan dolma bilgilerinizi bir köşeye atın. Bu
haberimiz ile size vajina hakkında bilinmesi gerekenleri anlatacağız.

VAJINA NEDİR?
Kadınların genital bölgesinin tamamına vajina diyenler olsa da vajina sadece genital sistemin bir parçasıdır. Kadınların genital bölgesinin dış kısmına vulva ismi verilir. Vulvula, dış dudaklar, iç dudaklar, klitoris, kilitoral başlık, üretra ve vajinayı içerir.

KEGEL EGZERSİZİ NEDİR?
Kegel egzersizlerini kadınlar sürekli tekrarlamalılar. Bu egzersiz için özel bir zaman ve yer ayırmanıza gerekte yok. İdrak yaparken birkaç saniye idrarı tutup sonra devam etmek şeklinde gerçekleşen bu egzersizler orgazm sorunu yaşayan kadınlara yardımcı olur. Pelvik kaslarının güçlenmesini de sağlayarak istemsiz olarak idrar ve gaz kaçırma vakalarına engel olur. Ayrıca pelvik organların sarkmasını da engeller.

VAJİNAL AKINTI NEDEN OLUR?
Vajina mucizevi bir yapıya sahiptir. Kendi kendini temizleyebilen bu organda bazen akıntılar olması gayet doğal. Fakat akıntı aşırı, ağrılı ve kokulu oluyorsa ihmal etmeden doktora başvurmanızı öneriyoruz. Çünkü sıradan bir mantar enfeksiyonunun belirtileri olabileceği gibi başka büyük sorunların da habercisi olabilir. Tamda burada Vajinal enfeksiyon ve mantar konusunda probiyotikler yani dost bakteriler koruyucu özellik taşıdığını hatırlatmak istiyoruz.

VAJİNA KURULUĞU NASIL ENGELLENİR?
Rahat bir ilişki yaşanabilmesi için vajina kuruluğunun giderilmesi şart. Bu kayganlık hormonal destekle sağlanabileceği gibi kayganlaştırıcılarla da gerçekleştirilebilir.

İLİŞKİ SIRASINDA NEDEN AĞRI OLUR?
Kadınlar ömürleri boyunca farklı hormonal dönemlerle karşı karşıyadır. Bunlardan gebelik, emzirme ve menopoz sırasında yaşanan hormonal değişimler östrojen eksikliğine neden olur. Bu eksiklikte cinsellik sırasında ağrıya sebep olur.








 
Üst