• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Takılarınızı temizlemenin en kolay yolu

Üyelik Tarihi
12 Ağu 2018
Konular
817
Mesajlar
3,875
MFC Puanı
190
728xauto.jpg

Çok sevdiğiniz altın, gümüş, inci, elmas gibi mücevherlerinizi ilk günkü haline getirmek, renk değişimini önlemenin aslında kolay yöntemleri vardır.
Mücevher temizliği yaparken size önerimiz, öncelikle 1 tatlı kaşığı safranı, 1 tatlı kaşığı kadar sabun ile birlikte karıştırın. Sonrasında bu malzemeleri bir tencereye koyacağınız su içine atın ve kaynatın. Mücevherlerinizi, su kaynamaya başlamadan önce içine koyun.


640xauto.jpg


Öncelikle takıları saklarken, onları yan yana değil ayrı ayrı ve kumaş keselerin içinde saklamanız gereklidir. Takıların üzerinde biriken tozları da, ılık su içinde biraz bekleterek alabilirsiniz. Daha sonra temiz, kuru bir havlu üzerinde kurutabilirsiniz.

640xauto.jpg


Altınlarınızı böyle temizleyebilirsiniz
Altın takılarınızı temizlemek için, biraz karbonat ile safranı karıştırıp suya koyun. Altınlarınızı bu sulu karışımın içine atarak kaynatın. Safran ve karbonat altınlarınızın parlamanıza neden olacaktır.
Altın mücevherlerinizi diş macunu ile de temizleyebilirsiniz. Bir fırça yöntemiyle diş macununu altınlarınıza sürün ve ardından ılık su ile durulayın.


640xauto.jpg


İnci ve elmas takı temizliği
İnci takılarınızı temizlerken pırlantalar ile yan yana koymamaya özen gösterin. Pırlantalarınızın incileri çizeceğini gözönüne almanız gerekir. İnci takılarınızın rengini canlandırmak istiyorsanız kabak suyundan yararlanabilirsiniz.
Elmas mücevher temizliğinde de, diş macunu kullanabilirsiniz.


640xauto.jpg


Gümüşleriniz matlaştıysa…
Gümüş takıları saklamak zaman zaman zor olabilir, çünkü bu takılar genelde çabuk matlaşır. Bu nedenle gümüşleri sakladığınız kutuya kafur koymanız, kararmasını biraz daha geciktirecektir.

Gümüşleri parlatmak için de karbonatlı suda bir süre bekletmeniz yeterli olacaktır.Eğer gümüşlerinizi yıkarken yıkama suyunun içerisine birazda süt ilave ederseniz gümüşleriniz çok daha parlak bir hale gelecektir. Gümüşleri saklarken, üzerinde leke oluşmasını istemiyorsanız, kutu içine karanfil koymanızı öneririz.Mercan takılarınızın ana renklerine dönmesini istiyorsanız takıların üzerine zeytinyağı sürün ve bu şekilde en az 2 gün boyunca kurumasını sağlayın.
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Valla tek takım saatim. Onun da suni deri kordonu var. Bir temizlesem iyi olacak gibi ama burada çözüm yok benim saat için. Çamaşır makinesine mi atsam napsam :sigara
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Bir tanede bende;

Gümüşteki karartıları diş macunuyla temizleyebilirsiniz. Sonra suyla durulayın.
 
Üst