OBERON
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
- Konular
- 2,670
- Mesajlar
- 2,919
- MFC Puanı
- 1,410
MALZEMELER
(6 kişilik)
1 Su Bardağı Arpa Şehriye
150 Gr Tavuk Göğüs Eti
1 Su Bardağı Haşlanmış Mısır Tanesi
5 Salatalık Turşusu
1 Havuç
Yarım Çay Bardağı
Zeytinyağı
3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz
Karabiber
Yapılışı;
Tavuk etini küp doğrayıp haşlayın. Havucun kabuğunu soyup halka doğrayın ve başka bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Arpa şehriyeyi kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika bekletin ve süzerek soğuk sudan , geçirin. Geniş bir kaseye alın. Tavuk etlerini, doğranmış turşuyu, havucu, mısırları, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayarak servis yapın.
(6 kişilik)
1 Su Bardağı Arpa Şehriye
150 Gr Tavuk Göğüs Eti
1 Su Bardağı Haşlanmış Mısır Tanesi
5 Salatalık Turşusu
1 Havuç
Yarım Çay Bardağı
Zeytinyağı
3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz
Karabiber
Yapılışı;
Tavuk etini küp doğrayıp haşlayın. Havucun kabuğunu soyup halka doğrayın ve başka bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Arpa şehriyeyi kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika bekletin ve süzerek soğuk sudan , geçirin. Geniş bir kaseye alın. Tavuk etlerini, doğranmış turşuyu, havucu, mısırları, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayarak servis yapın.