• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tavuk 'siyah yumurtladı'

Üyelik Tarihi
17 Mar 2013
Konular
57
Mesajlar
138
MFC Puanı
0
Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Akıncı köyünde yaşayan Barbaros Canlı’nın yetiştirdiği tavuklardan birinin yumurtladığı siyah renkli yumurta görenleri şaşırttı.
Güncelleme:04 Nisan 2013 10:38
İnternette araştırma yapan Barbaros Canlı, siyah yumurtanın Japonya’da ve yıllar önce bir kere Manisa’da ortaya çıktığını öğrendi. Siyah yumurtayı bugüne kadar hiç görmediğini ve duymadığını belirten Barbaros Canlı,
tavuk-siyah-yumurta.jpg
şöyle konuştu: “Siyah yumurtayı ilk defa dün buldum, şaşırdım kaldım, hayatımda ilk defa siyah yumurta gördüm. Hemen internette araştırdım, Japonya’da görülmüş ve Manisa’da da bir kere rastlanmış. Japonya’da bir hikâyesi var. Siyah yumurtanın 7 yıl insanın ömrünü uzattığına dair inançları var ve insanlar akın akın o bölgeye gidiyor. Siyah yumurta insan ömrünü uzatıyor mu bilmiyorum. Şu an için bulabildiklerim bunlar. Tavuğum bu sabah 1 daha yumurtlamış ama onu görmemiştim yanlışlıkla ezdim.”

Bahçesinde birçok tavuk çeşidi olduğunu söyleyen Canlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pekin ördekleri yeşilbaş ördekler, keklik, tavus kuşu, İran tavukları, halkalı sülün ve yeşil sülün, australop, light, susek dev brahma, denizli horozu gibi değişik türde kaliteli iyi cins ırkları burada yakalamaya çalışıyorum. Daha bir aylık bir çalışma, bu bahçeyi komple onlara ayıracağım.”

Barbaros Canlı, siyah yumurtanın yetkililer tarafından araştırılmasını istediğini belirtti. Siyah yumurtayı gören vatandaşlar durum karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
 
Üyelik Tarihi
4 Nis 2013
Konular
0
Mesajlar
209
MFC Puanı
0
Aferin, delikanlı tavukmuş. Ne o öyle sarılı beyazlı. Siyah olsun bizim olsun.
 

Pınar

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Kas 2008
Konular
168
Mesajlar
798
MFC Puanı
400
Vaov, gerçekten enteresan.
Ama siyah yumurtada vardı sanki?
Yani doguranlarda vardır.
Neyse enteresan degil vazgeçtim.
 

RebeLLiouS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Tem 2013
Konular
4,783
Mesajlar
25,880
MFC Puanı
17,280
ne Güzel Başarılı bir Çalısmaa olmus..
 
Üst