Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Herkül

Canım Dedem
Genel Sorumlu
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    33,531
  • MFC Puanı
    62,356
  • MFC Seviyesi

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
RPdM81.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı arpa şehriye
Yarım göğüs eti
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ

m160112_fceb4.jpg

tavuk göğüsümüzü haşlayarak başlıyoruz. Pişen tavuğumuzu didiyoruz. Beklemeye alıyoruz. Tencereye tereyağ margarin ve sıvıyağı koyuyoruz. Kızan yağa arpa şehriyeleri atıp kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere tavukları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Not: şehriyeler kahverengi olmalı ancak yanmamasına dikkat edin. Kavurmayı abartmayın. Kavrulan pilava iki bardak su eklenir. Tavuğun suyunu koymanız. Tavsiye olunur. Tuz eklenip kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte kaynama başlayınca kısık ateşte pişirilir. Pilavımız ılıyana kadar kapak açılmaz.

m160112_d2c69.gif
 
Üst Alt