Herkül
Admin
- Üyelik Tarihi
- 4 Haz 2013
- Konular
- 8,797
- Mesajlar
- 29,749
- MFC Puanı
- 17,460
Tavuklu Mantar Dolması Tarifi
18 adet büyük boy kültür mantarı (takriben yarım kilo).
İçi İçin
6-7 parça kemiksiz tavuk baget (kuşbaşı doğranmış),
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı,
2-3 diş sarımsak,
Yarım çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kekik,
1,5 çay kaşığı tuz.
Sebzeli Garnitürü İçin
1 adet kırmızı kapya biber (çekirdekleri çıkmış jülyen doğranmış),
6-7 adet yeşil biber (jülyen doğranmış),
1 adet küçük boy dış yüzeyi soyulup küp doğranmış domates,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 diş sarımsak,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Tuz.
Üzeri İçin
18 adet domates dilimi,
Rendelenmiş taze kaşar peyniri.
Mantarların dış yüzeyini soyup kök kısımlarını çıkarıp kare borcama dizelim.İçi için; kuşbaşı doğranmış tavuk etini, doğranmış sarımsağı ve tereyağını bir tavada tavuk eti suyunu çekene kadar kavuralım.Üzerine baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.Sebzeli garnitürü için; bir tavada tereyağını, ince doğranmış sarımsağı ve jülyen doğranmış biberleri hafif diri kalacak şekilde soteleyelim.Üzerine domatesi ilave edip 2-3 dakika daha soteleyelim.Son olarak karabiberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.Mantarların içlerine önce kavurduğumuz kuşbaşı tavuk etini daha sonra da hazırladığımız sebzeli garnitürden koyalım.Mantarların üzerine birer dilim domates yerleştirelim.Önceden ısıtılmış 175° fırında mantarlar suyunu çekene kadar pişirelim.Mantarları fırından çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.Tekrar fırına sürüp kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim.Lezzetli Tavuklu Mantar Dolmamızı sıcak olarak servis yapın.
18 adet büyük boy kültür mantarı (takriben yarım kilo).
İçi İçin
6-7 parça kemiksiz tavuk baget (kuşbaşı doğranmış),
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı,
2-3 diş sarımsak,
Yarım çay kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı kekik,
1,5 çay kaşığı tuz.
Sebzeli Garnitürü İçin
1 adet kırmızı kapya biber (çekirdekleri çıkmış jülyen doğranmış),
6-7 adet yeşil biber (jülyen doğranmış),
1 adet küçük boy dış yüzeyi soyulup küp doğranmış domates,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 diş sarımsak,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Tuz.
Üzeri İçin
18 adet domates dilimi,
Rendelenmiş taze kaşar peyniri.
Mantarların dış yüzeyini soyup kök kısımlarını çıkarıp kare borcama dizelim.İçi için; kuşbaşı doğranmış tavuk etini, doğranmış sarımsağı ve tereyağını bir tavada tavuk eti suyunu çekene kadar kavuralım.Üzerine baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım.Sebzeli garnitürü için; bir tavada tereyağını, ince doğranmış sarımsağı ve jülyen doğranmış biberleri hafif diri kalacak şekilde soteleyelim.Üzerine domatesi ilave edip 2-3 dakika daha soteleyelim.Son olarak karabiberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.Mantarların içlerine önce kavurduğumuz kuşbaşı tavuk etini daha sonra da hazırladığımız sebzeli garnitürden koyalım.Mantarların üzerine birer dilim domates yerleştirelim.Önceden ısıtılmış 175° fırında mantarlar suyunu çekene kadar pişirelim.Mantarları fırından çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.Tekrar fırına sürüp kaşar peyniri eriyene kadar pişirelim.Lezzetli Tavuklu Mantar Dolmamızı sıcak olarak servis yapın.