• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Taze fasulyeli, patatesli lazanya

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580


Taze fasulyeli, patatesli lazanya malzemeleri
8 yaprak lazanya hamuru (haşlanmış)
Yarım kg taze fasulye
2 patates
250 gr mantar
2 kırmızıbiber
350 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber

Leb-i Derya Richmond Şefi Özhan Şivetoğlu, %100 doğal ,müthiş bir tat olan Mövenpick Dondurma ile yapabileceğiniz bir tarifi paylaşıyor
Taze fasulyeli, patatesli lazanya hazırlanışı
Taze fasulyeli, patatesli lazanya: Taze fasulyeyi yıkayıp ayıkladıktan sonra verev şekilde doğrayın. Tuzlu suda dişe gelecek şekilde haşlayın. Patatesleri de ayrı bir tencerede haşladıktan sonra soğumasını sağlayın. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız kırmızıbiberleri ekleyip soteleyin. Biberler yumuşayınca dilimlediğiniz mantarları ekleyip karıştırın. Ocaktan almaya yakın taze fasulyeleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Sos için tereyağı ile ayçiçeği yağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. 2 su bardağı soğuk süt ekleyip hızlıca karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. 2 lazanya yaprağını yan yana dizin. Üzerine kalan lazanya yapraklarını dizip kelepçeli kek kalıbının büyüklüğünde kesin. Bİrinci katı yağladığınız kek kalıbına yayın. Hazırladığınız beşamel sosun ¼’ ünü üzerine sürün. Taze fasulyeli harcın ¼’ ünü paylaştırın. Patatesin ¼’ ünü üzerine serpin. Kaşar peynirini de serptikten sonra kalan lazanya ya raklarına da aynı işlemi uygulayın (4-5 kat olmalı). Son katına kalan beşamel sosu ve peyniri serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis yapın.
Taze fasulyeli, patatesli lazanya artık hazır, afiyet olsun.
 
Üst