• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Telegram indirme sayısı rekor seviyeye ulaştı: İşte rakamlar

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Telegram-indirme-sayisi.jpg

Dijitalleşen dünyada sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarına talep sürekli olarak artıyor. Günümüzde akıllı telefonların sayısı çoğaldıkça, normal olarak bu uygulamaların kullanıcı kitlesi de hayal edemeyecek kadar fazla rakamlara ulaşıyor.

Şu anda dünyanın en popüler uygulamaları arasında; WhatsApp, Instagram, Facebook, Twitter gibi uygulamalar yer alırken, özellikle pandemi süreci ve WhatsApp’ın kafa karıştıran gizlilik sözleşmesi sonrasında Telegram da en çok indirilen elit uygulamalar kulübüne katıldı.

Telegram indirme sayısı 1 milyarı aştı

Son zamanların popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından Telegram, dünya çapında 1 milyardan fazla indirmeye ulaşan uygulamalar arasına girdi. Veri şirketi Sensor Tower, Telegram’ın indirme sayıların açıklarken, dönüm noktasının da WhatsApp’ın tartışmalara yol açan gizlilik sözleşmesi olduğuna dikkat çekti.

Elbette WhatsApp’ın gizlilik politikası Telegram’a duyulan talebi artırsa da, bunun öncesinde de kullanıcıların zaten uygulamayla yakından ilgilendikleri söyleniyor.

İstatistik açısından Telegram, tıpkı ezeli rakibi WhatsApp’ta olduğu gibi en büyük kitlesini Hindistan’dan sağlıyor. İkinci ve üçüncülüğü ise sırasıyla; yüzde 10 ile Rusya, yüzde 8’le de Endonezyalı kullanıcılar oluşturuyor.

Sensor Tower tarafından sunulan verilere göre Telegram’ın kurulumu, 2021 yılının ilk yarısında yaklaşık 214.7 milyona ulaştı. Bu, önceki dönem yani 2020’ye kıyasla yüzde 61’e varan yıllık büyüme gösterildiğini ortaya koyuyor.

Tıpkı diğer sosyal medya uygulamaları gibi Telegram’da, artık 1 milyar indirmeye ulaşan dünyadaki 15. uygulama oldu. Listedeki diğer uygulamalar ise şöyle; WhatsApp, Messenger, Facebook, Snapchat, Instagram, Spotify ve Netflix. Bu arada mobil araştırma şirketlerinin, Android cihazlarda önceden yüklü olarak gelen uygulamaları ele almadığını da belirtmekte fayda var. Yani bahsi geçen uygulamaların tümü, cihazlara sonradan yüklendi.

shiftdelete
 
Üst