Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Malzemeler
4 adet tavuk butu (kemiksiz)
4 adet kabak
4 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı beyaz şarap
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Nasıl yapılır
Tavuk etini iri küpler halinde doğrayın ve unlayın. Kabağı uzunlamasına dörde bölerek dilimleyin. Tavaya ay çiçek yağını koyup tavuğu kızartın. Daha sonra yağı süzün. Kabağı da tavaya alıp kapağını kapatın ve kabak yumuşayana kadar pişirin.
Tavukları da tavaya alın. Beyaz şarap ve soya sosunu karıştırıp tavaya ilave edin. Tavanın kapağını açıp sosun koyulaşmasını sağlayın. Ocaktan alıpsıcak servis yapın.
Afiyet olsun...