• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tırnak bakımı nasıl yapılmalı

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Tırnak bakımı nasıl yapılmalı



tirnak_6.jpg




El Tırnaklarını Her Hafta Kesin!


Haftalık kısaltma önemlidir çünkü düzgün ve bakımlı tırnakların hasar görme ihtimali daha azdır. Tırnaklarınızı kısaltmak için bir törpü ve keskin manikür makası veya tırnak kesme aleti kullanın. Eğer tırnaklanınız gevrekse veya kalınsa banyodan sonra yumuşadıkları zaman kesin. Kenarları törpünün ince tarafıyla düzeltin. Eğer uzun tırnak seviyorsanız kazayla zedelenmemelerini ve kenarda kir birikimini önlemeye çalışın.




Tırnak Dibindeki Derileri Asla Kesmeyin!


Moda bunların kesilmesini teşvik etse de bu uygulamadan kaçının. Kesilen yer bakteri ve mantarlar için bir giriş noktası olabilir ve böylece enfeksiyona yol açar.






Asetonu İdareli Kullanın!


Reklamlardaki iddialara rağmen çoğu tırnak cilaları kimyasal olarak birbirinin aynıdır. Bunların tırnakları güçlendirmesi sadece cilanın tırnağı örterek koruması şeklinde olur. Eğer tırnaklarınızı cilalıyorsanız bir kalın kat sürmektense, birkaç ince kat sürün. Aseton kullanımını asgariye indirin. Tırnaklarınızı zayıf düşürebilir ve kurutabilir. Açılan yerlere cilayla rötüş yapın ve eskisinin üzerine yenisini sürerek aseton kullanımından mümkün olduğu zaman kaçınmaya çalışın.
Tırnak Bakım Maddelerinden Kaçının!


Tırnak güçlendiriciler tırnaklarınızın rengini bozabilir veya kırabilir. Suni tırnaklar kendi tırnaklarınızın altında reaksiyonlar meydana getirebilir. Tırnak diplerindeki derileri alan maddeler aşındırıcı, alkali bazlı maddelerdir ve tırnaklarınızın etrafındaki doğal koruma bantlarını tahrip eder. Jelatin kapsüllerinin, kalsiyum tabletlerini veya diğer vitamin veya protein ürünlerinin tırnakları geliştirdiği veya güçlendirdiği konusunda hiçbir bilimsel bulgu yoktur.
 
Üst