• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tırnak Kırılmalarını Engelleyin

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
1361784206_63_RESM.jpg

Tırnak kırılmasının nedenleri vücuttaki eksik minerallerden tutun da genel sağlık problemlerine kadar pek çok konunun sonucu olabilmektedir. Bunlara kısaca değinmemiz yerinde olacaktır.


Tırnaklar vücudumuzun genel sağlık düzeyinin bir yansıması durumundadır ve saçlarda olduğu gibi tırnaklar da çeşitli rahatsızlıkların sonucunda kırılma tepkileri gösterebilirler. Tırnak kırılmalarının hastalıklara bağlı sebepleri arasında çoğunlukla tiroid bezine bağlı sorunlar ve cilt rahatsızlıkları yer almaktadır. Aynı zamanda iç organlardaki sorunlara da işaret edebilecek olan ve çok sık miktarda yaşanan tırnak kırılmalarında uzman doktorlara görünmek sorunun kaynağını anlamanıza yardımcı olacaktır.


Tırnakların kırılmasında vücudun yeteri kadar su alamaması yahut fazla su kaybı yaşaması da etkili olabilmektedir. Her gün en az 2 litre su tüketimi gerçekleştirilmeli ve vücudun su dengesini bozabilecek yiyecek-içeceklerden kaçınılmalı. Özellikle aşırı yağlı yiyecekler, kola gibi şekerli içecekler vücuttaki su dengesinin bozulmasına sebep olabilmektedir.


Ellerinizin çok uzun süre ağır koşullara maruz kalması, güneş alması, çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda bulunması gibi zorlayıcı şartlar tırnaklarınızın zayıflamasına neden olarak kırılmalarını kolaylaştıracaktır.


Ayrıca vücudunuz tarafından eksikliği hissedilen çeşitli mineral ve vitaminler de tırnak kırılmalarının sebebi olabilmektedir. D ve A vitaminleri, Magnezyum, Kalsiyum, Demir ve Çinko minerallerinin eksiklikleri tırnaklarınızın zayıf düşerek kırılmasına sebep olmaktadır. İhtiyaç duyduğunuz pek çok vitamin ve mineralin temel kaynağı çok değil dengeli beslenmek olduğunu unutmadan kendinize uygun bir beslenme planı oluşturmalısınız.


Cilt, el ve tırnak bakımlarınızı yaparken kaliteli malzemeler kullanmaya dikkat ederek muhteviyatında tırnaklar için zararlı olan maddeleri içerebilecek kozmetik ürünlerden uzak durmalısınız. Bu tip ürünlerin kullanımı tırnaklarınızın kırılmasın sebep olmanın yanında tırnak renginizin de sararmasına veya kararmasına sebep olabilmektedir.


Aynı şekilde ev işlerinde temizlik kimyasalları kullanırken kesinlikle eldiven kullanımına dikkat etmeniz hem tırnaklarınız hem de genel olarak elinizin güzelliğini sağlamak için gerekenler arasında. Aşındırıcı pek çok zararlı maddeye sahip olan temizlik ürünleri tırnaklarınız için en tehlikeli maddeler arasında.


 
Üst