OBERON
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
- Konular
- 2,670
- Mesajlar
- 2,919
- MFC Puanı
- 1,410
Malzemeler
2,5 su bardağı pirinç
1 çaybardağı bulgur
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça (tepeleme)
4-5 di sarımsak
1 su bardağına yakın su
Sıvıyağ
Maydanoz
Nane
Dereotu
Tarif
Soğanları doğrayalım
Sıvı yağda soğanı ve sarımsağı kavuralım biraz kavrulduktan sonra salçayıda ekleyip biraz daha kavuralım
Daha sonra yıkadığımız bulgur ve pirinci ilave edip tekrar kavuralım
Suyunu ilave edelin kısık ateşte suyu çekene kadar karıştıralım baharatlarıda ekleyip altını kapatalım biraz dinlendirdikten sonra saralım
Enküçük ocakta kısık ateşte ağzı kapalı olarak dolmaların üzerinede bir tabak yerleştirerek pişirelim 1,5 çay bardağıda suyu ilave edelim
Suynu çekerse biraz daha su ekleyelim mümkün olduğunca az suda pişirelim
2,5 su bardağı pirinç
1 çaybardağı bulgur
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı salça (tepeleme)
4-5 di sarımsak
1 su bardağına yakın su
Sıvıyağ
Maydanoz
Nane
Dereotu
Tarif
Soğanları doğrayalım
Sıvı yağda soğanı ve sarımsağı kavuralım biraz kavrulduktan sonra salçayıda ekleyip biraz daha kavuralım
Daha sonra yıkadığımız bulgur ve pirinci ilave edip tekrar kavuralım
Suyunu ilave edelin kısık ateşte suyu çekene kadar karıştıralım baharatlarıda ekleyip altını kapatalım biraz dinlendirdikten sonra saralım
Enküçük ocakta kısık ateşte ağzı kapalı olarak dolmaların üzerinede bir tabak yerleştirerek pişirelim 1,5 çay bardağıda suyu ilave edelim
Suynu çekerse biraz daha su ekleyelim mümkün olduğunca az suda pişirelim