• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Toyota kendi kendini sürebilen araç geliştiriyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Enes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Enes

Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
11 Yıl 9 Ay
Mesajlar
1,628
Tepkime puanı
8,590
Bilimin ve teknolojinin ilerlediği zamanda yaşıyoruz. Bugün, dünden çok daha fazla şey biliyoruz ve yeni şeyler keşfediyoruz. Bu ilerlemenin sürekli gerçekleşmesi, teknoloji konusunda şimdi "imkansız" olarak gördüğümüz bir olgunun, bundan sadece 30 sene sonra "kolay" olarak adlandırılabilmesini sağlıyor. Bu olgulardan birisi olan yapay zekalar, son senelerde büyük firmaların çalışmalara başlamasıyla birçok sektörde kendini göstermeye başladılar.

Bir çeşit yapay zekanın kullanıldığı kendi kendini süren araç konsepti, içlerinde en çok Google'ın adını duymamıza rağmen Apple, Mercedes ve daha birçok dev markanın da çalışmalar yürüttüğü bir konu. Bu konuda çalışmalar yapan isimler arasına, araba satışlarıyla çeşitli ülkelerde rekor sahibi olan Toyota da ekleniyor.

Toyota, kendi kendini süren araçların geliştirilmesi için hem MIT hem de Stanford ile çalışmaya başladıklarını bildirdi. MIT araçların yapay zekasının karar verebilme, olguları değerlendirebilme ve anlama bölümünün gelişiminden, Stanford ise bilgisayarın sahip olduğu görüş, öğrenme ve hareket bölümlerinin gelişiminden sorumlu.

Toyota bu araştırmalara 50 milyon dolar bütçe ayırdığını ve bu araçların kesinlikle kendi firmalarının adı altında satılması gerektiğini söyledi. Bunun nedeni sorulunca da yetkililer; "gelişen ve mükemmelleşen bilgisayarların kullanılmaya başlamasıyla hatalar en aza indirgenecek ve trafikte oluşan zayiatlar azalacak" şeklinde cevap verdiler.

Araçlar Toyota'nın bir alt kuruluşu olan Lexus adı altında üretilecek


toyota_kendi_kendini_surebilen_arac_gelistiriyor_h27109_5b6d5.jpg
 
Geri
Üst