Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

trileçe, trileçe tatlısı, trileçe istanbul, trileçe istanbul adresleri nereler?

ReiS

 ‬
Co Admin
  • Üyelik Tarihi
    8 Ara 2012
  • Mesajlar
    17,129
  • MFC Puanı
    5,421
  • MFC Seviyesi

trileçe, trileçe tatlısı, trileçe istanbul, trileçe istanbul adresleri nereler?



Sancak Restaurant

Balkan mutfağının İstanbul’daki en başarılı temsilcilerinden olan Sancak (Sandzak) Restaurant, 1974 yılında Fehim Sancak tarafından kurulmuş. Şu anda oğlu Adnan Sancak tarafından işletilen restoranın marina manzaralı mekânında trileçe tatlısının sadece karamelli sunumu mevcut.

Sütçüoğlu Muhallebicisi

Bakırköy’ün en bilinen muhallebicilerinden olan Sütçüoğlu, trileçeyi kendi mekânı dışında kentin çeşitli restoran ve pastanelerine de üretiyor. Usta Cem Yedier, sırrının pandispanyası ve süt karışımında olduğunu söylediği trileçeyi karamel ve frambuazla servis ediyor.

Baltepe Pastanesi

1956 yılından bu yana hizmet veren Fatih’teki Baltepe Pastanesi, trileçenin en iddialı adreslerinden. 2009 yılında ürünleri arasına eklenmiş. Türkiye’deki ilk trileçe üretiminin Baltepe’de gerçekleştirildiği belirtiliyor. Karamelli, frambuazlı, muzlu ve çikolatalı çeşitleri bulunuyor.

Küçük Vardar Dondurmacısı

Eyüp Sultan’da bulunan Küçük Vardar Rumeli Dondurma ve Tatlıcısı, tatlının yanı sıra meyveli dondurmaları ile de tanınıyor. Ama en çok beğenilen lezzeti trileçe. 2009’dan bu yana hizmet veren mekânda trileçenin karamelli, frambuazlı, kivili, portakallı ve çikolatalı çeşitleri bulunuyor.

Pelit

Temeli 1957 yılında Tepebaşı’nda atılan ve günümüzde her iki yakada 33 şube ile hizmet veren Pelit, İstanbul’da her geçen gün kendine özel bir yer edinen bu özel tatlıyı mönüsüne eklemiş. Karamelli ve Frambuazlı olmak üzere 2 çeşit olarak servis yapılıyor.

Üsküp Simit ve Poğaça

Merkez Bayrampaşa dışında Fındıkzade’de şubeleri bulunan mekânın trileçesi, frambuazlı, karamelli ve çilekli olarak sunuluyor.

Gostivar Dondurma ve Tulumba

Balkan tatlıları ve dondurması üretimini Makedonya’nın Gostivar kentinde öğrenen Mümtaz Kulak, 1959’da geldiği Türkiye’de ilk yerini 1975 yılında ‘Roma Dondurma’ adıyla Silivri’de açmış. Günümüzde ikinci kuşak tarafından sürdürülen lezzetler Beykoz’da devam ediyor. Trileçe burada karamelli ve frambuazlı.

Vefa Pastanesi

Ümraniye İtfaiyesi karşısında bulunan mekânda trileçenin sunumu karamelli ve frambuazlı olarak yapılıyor.

Avliya Boşnak Mutfağı

Boşnak, Arnavut ve Makedonların yoğun olarak yaşadığı Bayrampaşa bölgesi Beşyüzevler’de hizmet veren Avliya’da trileçenin sadece karamellisi var.

Köfteci Arnavut

Fatih Balat’ta bulunan Köfteci Arnavut bölgenin en eski mekânlarından. Kuruluşu 1937. Günümüzde üçüncü kuşak tarafından işletilen mekânda 2yıl önce mönüye eklenen trileçenin karamellisi var.
 
Üst Alt