Turp Otu Salatası

vioLeta

| Az İnsan Çok Huzur |
Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,611
MFC Puanı
510
...


~ Turp Otu Salatası ~

6XR41W.png



Malzemeler:

- 500 g turp otu


Haşlamak İçin:

- 2 litre sıcak su
- Tuz
- 2 litre buzlu su



Sosu İçin:

- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı taneli hardal
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber



Üzeri İçin:

- Burgu peynir
- Kavrulmuş iç badem




Yapılışı:

Turp otunu yıkayıp suyunu süzdükten sonra yapraklarını ayırın. Sap kısımlarını ise 3-4 cm genişliğinde doğrayın.

Suyu geniş bir tencerede tuz ilave edip kaynatın. Turp otunu 2-3 dakika haşlayın ve buzlu su dolu geniş bir kaseye alın. Soğuyan yaprakların suyunu süzün ve bir servis tabağına alın.

Sosu için ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve taneli hardalı bir kasede karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp haşlanan turp otunun üzerine gezdirin. Burgu peynir ve bademle süsleyerek soğuk servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~
 
Üst