• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Tv’ler Çocuk Bakıcısı Değildir

Üyelik Tarihi
20 Haz 2009
Konular
2,315
Mesajlar
4,689
MFC Puanı
1,680
UZMANLAR, ebeveynlerin televizyonu çocuk bakıcısı olarak görmelerinin yanlış olduğuna dikkat çekildi. Bursa Kent Konseyi Koza Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ‘Ebeveyn-Çocuk-Medya İlişkisi’ konulu eğitim programında, kitle iletişim araçlarının, internetin nasıl bilinçli kullanılabileceği ve medya ile aile ilişkileri ele alındı.

‘TV’ler çocuk bakıcısı değildir’

UZMANLAR, ebeveynlerin televizyonu çocuk bakıcısı olarak görmelerinin yanlış olduğuna dikkat çekildi. Bursa Kent Konseyi Koza Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ‘Ebeveyn-Çocuk-Medya İlişkisi’ konulu eğitim programında, kitle iletişim araçlarının, internetin nasıl bilinçli kullanılabileceği ve medya ile aile ilişkileri ele alındı. Bursa Kent Konseyi ofislerinde düzenlenen eğitim programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Bursa Kent Konseyi Koza Çalışma Grubu Temsilcisi Prof. Dr. Şule Altun yürüttükleri projeyle aile bütünlüğünün sağlanmasına katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Projenin çeşitli aşamaları olduğunu anlatan Altun, “Bunun ilki medya, aile ve çocuk ilişkisi üzerinedir? Medyanın aile üzerine ciddî bir etkisi var. Seminerde interneti ve televizyonları kapatın demiyoruz. Görsel ve yazılı basını nasıl yararlı kullanabileceğimizi ele alıyoruz. Bundan sonra aile-çocuk ilişkisi, evlilik öncesi eğitim gibi çalışma konularımız olacak. Eğitici eğitimlerimize katılanlar, daha sonra kendi çevresinde burada öğrendiklerini aktarıyor. Böylece daha geniş kitlelere ulaşabiliyoruz” diye konuştu.

Bir çocuk kanalı çalışanlarından Kübra Kuruali iletişimde kaynağın hedefe medyayla ulaştığın ifade etti. Artık tek kanal ve radyo üzerinden yayın yapılmadığını, 24’ü ulusal olmak üzere 254 tane televizyon, 36’sı ulusal olmak üzere 1092 tane radyo bulunduğunu hatırlatan Kuruali şunları kaydetti: “Şifreli yayın yapan televizyonlar bu sayıya dahil değil. Cep telefonlarını ve interneti de katarsak sayısız yayın işgali altındayız. Türkiye’de ve dünyada artık kişilerin medyanın verdiği bilgi kirliliğinden nasıl korunacağı tartışılıyor. Artık televizyonun sabah kalktığımız gibi açıp gece yatarken kapatılacak bir alet olmadığının farkına varmalıyız. Televizyonları çocuklarımıza bakıcı tayin etmemeliyiz.”
 
Üst