• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Twitter, Devlet Kurumlarının Resmi Hesaplarına Etiketler Getiriyor

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Twitter, devlet kurum ve kuruluşlarına yeni bir etiket getiriyor. Bu etiketle birlikte kullanıcılar, bu hesapları diğerlerinden ayıt edebilecekler. Twitter'ın yeni özelliği, şu an için bazı ülkelerde kullanılmaya başlayıp ilerleyen dönemlerde daha fazla yere yayılacak.

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından bir tanesi olan Twitter, yeni bir karar aldığını açıkladı. Twitter'ın aldığı yeni karar ile devlet kurum ve kuruluşlarının resmi Twitter hesaplarına yeni bir etiket geliyor. Kullanıcılar bu sayede, ilgili hesabın bir ülkenin yönetim organına ait olduğunu daha kolay bir şekilde anlayabilecekler.

Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre yeni etiketler, dünyanın her yerine eş zamanlı olarak getirilmeyecek. Platform bunun yerine, ülkelerdeki devlet kurumlarına etap etap etiket dağıtması yapacak. Bu özelliğin şu an için Çin, ABD, Birleşik Krallık, Rusya ve Fransa'da devreye gireceği ifade ediliyor. İlerleyen dönemlerde de bu etiketlerin kapsamı biraz daha genişleyecek.

Twitter'ın yeni etiketleri işte böyle görünüyor

Twitter



Twitter, bu tür bir adımın kullanıcıların daha bilinçli kararlar vermelerini sağlayacağını ifade ediyor. Ayrıca bu etiketlerin tüm devlet kurum ve kuruluşları için kullanılmayacağını ifade eden yetkililer, Twitter'da tartışmalara konu olacak kurum ve kuruluşlara odaklanmış gibi görünüyor. Örnek vermek gerekirse; ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bir etiketi bulunuyorken ABD Hazine Bakanlığı'nın bu tür bir etikete ihtiyacı olmayacak.

Twitter'ın yeni özelliğindeki etiket kategorilerinden bir tanesi de devletlerin medya organları ile ilgili. Şöyle ki bir ülkenin resmi haber kaynağı, bundan sonra Twitter tarafından etiketlenecek. Ancak editoryal bağımsızlığı olan ancak hükümet yanlısı haber kaynakları, bu tür bir etikete sahip olmayacaklar. Ayrıca devletlerin resmi haber kaynaklarının tweetleri artık önerilmeyecek. Haber kaynakları demişken, Twitter'ın bu konuda da bir çalışmasının olduğunu belirtmek gerekiyor.


Twitter



Twitter, zaten bir süre önce bölgesel haber kaynaklarının reklam alarak kullanıcılara ulaşmalarını engellemişti. Görünüşe göre şimdi, bu tür hesapların ön plana çıkmaları da kısıtlanacak. Ancak bunun nasıl yapılacağı ve kullanıcıları nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor.
Twitter, bu tür bir çalışmayı gerçekleştiren ilk platform değil. Geçtiğimiz dönemlerde Facebook ve YouTube gibi platformlarda da benzer bir uygulamaya geçiş yapmışlardı. Twitter'ın uygulamaya koyduğu uygulamanın dikkat çeken yanıysa devletin medya organlarının artık önerilenler arasına girmeyecek olması. Bu tür bir çalışma, daha önce hiçbir büyük sosyal ağ tarafından hayata geçirilmemişti.
 
Üst