• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ucuz estetik ameliyatların tehlikeleri

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Estetik girişimlerin artık daha az maliyetle gerçekleştirilmesi estetik ameliyatların yaygınlaşmasında önemli rol oynasa da uzmanlar, hastaların ucuz estetik girişimleri konusunda dikkatli olmalarını aksi taktirde telafisi mümkün olmayan sorunlarla karşılaşılabileceğini belirtiyor.
Estetik girişimler günümüzde git gide daha yaygın hale geliyor. Bunun en önemli nedenlerinin başında estetik girişimlerin artık daha zahmetsiz ve hasta için daha konforlu şartlar altında yapılabiliyor olması geliyor. Girişimlerin artık daha az maliyetle gerçekleştirilmesi de estetik ameliyatların yaygınlaşmasında önemli rol oynuyor. Ancak hastaların ucuz estetik girişimleri konusunda dikkatli olması gerekiyor.
Ucuz estetik ameliyatlar, pahalı düzeltmeler

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çağrı Sade ucuz ameliyatların neden pahalı düzeltmelere neden olabileceğini anlatıyor.
Uzmanlar tarafından ve uygun koşullar altında yapılmayan estetik ameliyatlar sadece pahalı düzeltmelere değil bazen ölümcül sonuçlara da yol açabilir. Özellikle son yıllarda bademcik aldırmak kadar kolay hale gelen, bazı zamanlarda gerekli eğitimi almamış kişilerce gerçekleştirilen estetik girişimleri, yara ve yanık izi bırakma ve hatta ölümle sonuçlanma riski taşıyor.
En basit operasyonlar bile uzman kişilerce yapılmalı

Op. Dr. Çağrı Sade, botoks uygulaması, lazerle tüy aldırma gibi basit operasyonların dahi mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğinin altını çiziyor.
Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çağrı Sade şunları söylüyor:


“Hastalar sıkça çok düşük ücretler karşılığında estetik ameliyatlar sunan kurumlar ve kişilerin cazibesine kapılıyor. Ancak bu kurumlarda girişimler çoğu zaman gerekli eğitimi olmayan kişiler tarafından gerçekleştiriliyor. Uzman bilgisi gerektiren cihazlar ehli olmayan kişiler tarafından kullanılıyor. Oysa lazer uygulaması gibi hastaya basit ve zararsız gibi görünen girişimler dahi doğru yapılmadığı takdirde hücrelerde tıbbi problemlere yol açabilir.”
Uzmanların tıbbi yeterliliklerini araştırın

Plastik ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Çağrı Sade uyarıyor:
“Estetik girişimlerin bilindik ücretlerden çok daha ucuza yapıldığı kurumlarda herhangi bir işlem veya ameliyat yaptırmadan önce, mutlaka operasyonu gerçekleştirecek olan kişinin gerekli tıbbi donanıma sahip olduğundan emin olun. Kafanıza takılan tüm soruları sorun. Ayrıca ameliyat olacağınız uzmandan daha önce yaptığı girişimlerden önce ve sonra çekilmiş örnekler göstermesini isteyebilirsiniz.
Güven duymadığınız veya emin olmadığınız durumlarda ameliyat olmaktan kaçının. Hatalı bir girişim sonucunda yaptırmak zorunda kalacağınız düzeltmelerin hem manevi, hem de maddi olarak size daha pahalıya mal olacağını unutmayın.”



ucuz-estetik-ameliyatlarin-tehlikeleri.jpg
 
Üst