• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Üniversiteliler için 250 bin kapasiteli yeni yurtlar açılacak

Beatrice1

Zaman, bütün hayallerimize ağzının payını verdi.
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
10 Yıl 2 Ay
Mesajlar
359
Tepkime puanı
1,130
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, Türkiye genelinde 475 bin 702 yatak kapasitesine ilave olarak projelendirilen, planlanan ve inşaatı devam eden 250 binlik ek kapasitenin hizmete açılması için gün sayıldığını söyledi.
Genel Müdür Sinan Aksu, KYK'nin KKTC'de ve 81 ilde 475 bin 702 yatak kapasitesinin bulunduğunu, 400 bin öğrencinin yurtlarda barındığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yurt kapasitesinin artırılması için özel bir gayret sarf ettiğini anlatan Aksu, 2018 sonu itibarıyla kapasitenin 700 bine çıkartılmasının hedeflendiğini ve bu yılın eylül ayında hizmete girecek yeni yurtların toplam kapasitesinin ise 100 bine yakın olduğunu belirtti.

Aksu, yurt yerleştirme konseptlerini değiştirdiklerini söyleyerek daha önce sadece eylül ayında hizmete açılan yurtların artık yıl içinde de hizmete açıldığını, bu yurtlara yedekte bekleyen öğrencileri ivedilikle davet ettiklerini belirtti. Aksu, şöyle devam etti:
"İnşallah 2017'nin sonunda Türkiye'de öğrenci yurdu ihtiyacı büyük ölçüde tamamlanmış olacak. Hiç ara vermediğimiz yatırımlarımıza, çok hızlı devam ediyoruz.KYK'nin 475 bin 702 yatak kapasitesine ilave olarak projelendirilen, planlanan ve inşaatı devam eden 250 binlik ek kapasite, hizmete açılmak için gün sayıyor. Şu an itibarıyla Türkiye'de birkaç ilin dışında yedek sırası bekleyen öğrencimiz de kalmadı. Yedek sırası bekleyen öğrencilerin bulunduğu iller İstanbul, Ankara, Isparta, Bolu, Konya ve Kıbrıs'taki yurtlarımız."
 
Geri
Üst