Unutkanlığa Karşı Okunacak Dua: Eğer unutkanlığınız varsa,sık sık birşeyleri unutup hatırlayamıyorsanız,bu duayı her gün okumanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Peygamber Efendimiz(s.a.v)âe salavat getirmek de unutkanlığa şifadır Allahâın izniyle.
Türkçe Metin
Allahümme elhimnî ilmen efgahu bihî evâmireke ve nevâhiyeke
verzugnî fehmen eaâlemu bihî keyfe ünâcîke yâ erhamerrâhimîn
allâhümmerzugnî fehme-n nebiyyîne ve hıfzal murselîne ve ilhamel
melaiketıl mugarrebîne birahmetike yâ erhamerrâhimîn
Allâhümme ekrimnî binûril fehmi ve ahricnî min zulümâtil vehmi
veftahlî ebvâbe rahmetike venşur aleyye min hazâini ılmike ya
erhamerrâhimîn.
Türkçe Meâli
ALLAHâım, bana öyle bir bilgi ver ki onu aklımda tutayım. O bilgi ve ilimle SENâin emirlerini yapıp, yasaklarından sakınayım. Bana bir ilim ver ki sana nasıl yalvaracağımı öğreniyim. Ey mermamet edenlerin en merhametlisi Rabbim! Bana nebilerin anlayışı gibi anlayış, peygamberlerin zekası gibi zeka ver.
ALLAHâım bana rahmetinle büyük meleklerinin kavrayışı gibi kavrayış ver. Ey merhametlilerin en merhametlisi Rabbim! Bana anlayış nuru ver. Beni kötü düşünce karanlıklarından çıkar ALLAHâım.
Rahmet kapılarını bana aç ALLAHâım. ALLAHâım okuduğum şeyin en inceliğini anlamam için üzerime rahmetini indir. Ellerimi sana açtım yalvarıyorum, ey merhamet edenlerin en merhametlisi Rabbim.
Türkçe Metin
Allahümme elhimnî ilmen efgahu bihî evâmireke ve nevâhiyeke
verzugnî fehmen eaâlemu bihî keyfe ünâcîke yâ erhamerrâhimîn
allâhümmerzugnî fehme-n nebiyyîne ve hıfzal murselîne ve ilhamel
melaiketıl mugarrebîne birahmetike yâ erhamerrâhimîn
Allâhümme ekrimnî binûril fehmi ve ahricnî min zulümâtil vehmi
veftahlî ebvâbe rahmetike venşur aleyye min hazâini ılmike ya
erhamerrâhimîn.
Türkçe Meâli
ALLAHâım, bana öyle bir bilgi ver ki onu aklımda tutayım. O bilgi ve ilimle SENâin emirlerini yapıp, yasaklarından sakınayım. Bana bir ilim ver ki sana nasıl yalvaracağımı öğreniyim. Ey mermamet edenlerin en merhametlisi Rabbim! Bana nebilerin anlayışı gibi anlayış, peygamberlerin zekası gibi zeka ver.
ALLAHâım bana rahmetinle büyük meleklerinin kavrayışı gibi kavrayış ver. Ey merhametlilerin en merhametlisi Rabbim! Bana anlayış nuru ver. Beni kötü düşünce karanlıklarından çıkar ALLAHâım.
Rahmet kapılarını bana aç ALLAHâım. ALLAHâım okuduğum şeyin en inceliğini anlamam için üzerime rahmetini indir. Ellerimi sana açtım yalvarıyorum, ey merhamet edenlerin en merhametlisi Rabbim.