• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Unutulan Rüyanın Tabiri İmam Cafer Sadık (a.s)

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Unutulan Rüyanın Tabiri
İmam Cafer Sadık (a.s): Eğer bir rüya görmüş ve bu rüyanın ne olduğunu unutmuşsanız, ne gördüğünüzü ve tabirinin ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız, isminizin kaç harften oluştuğuna bakın ve bunu dokuzar dokuzar azaltın. Kalan miktarın kaç olduğunu aklınızda tutun ve şu örnekle karşılaştırın. Mesela:

9-Eğer geriye dokuz harf kalmışsa, şehirleri görmüşsünüz ve bu, fesada işarettir. “Şehirde dokuz kişi vardı ki yeryüzünde bozgunculuk ediyorlar, düzene hiç yanaşmıyorlardı.”

8-Sekiz kalmışsa, yolculuk veya evlilik görmüşsünüz. “Babası, Musa’ya dedi ki: Bana sekiz yıl hizmet edersen buna karşılık sana şu iki kızımdan birini vermek istiyorum.”

7-Yedi kalmışsa, ikamet edilecek yere veya dükkâna işarettir. “Rüyamda yedi zayıf inek, yedi semiz ineği yiyordu.”

6-Altı kalmışsa, rüyayı gören kimse salih ve iffetli bir kimseyse, melekleri ve salih kimseleri rüyasında görmüştür ve mesleğinde kemale ereceğine işarettir. “Öyle bir ilahtır ki gökleri ve yeryüzünü altı günde yaratmış, sonra da arşa hâkim olmuştur.”

5-4: Beş veya dört kalmışsa, atlar ve silahlar görmüştür. “Orada, tam dört gün içinde, isteyenler için hepsi de eşittir.”

3-Üç kalmışsa, birine sırrını açacaktır. “Üç kişi gizli konuşmaz ki o, dördüncüleri olmasın.” “Senin alametin, işaretleşme dışında, insanlarla üç gün konuşmamandır.”

2-İki kalmışsa, birisiyle görüşeceğine, ona dünyevî ve uhrevî faydaları olacağına işarettir. “O, iki kişinin ikincisiydi ancak ve hani ikisi de mağaradaydılar.” Bunun tabiri şudur ki, rüyayı gören kimse korktuğu şeyden güvende olacak ve ümit ettiği şeye kavuşacaktır.

1-Bir kalmışsa, büyük bir şahsiyeti veya bir hükümdarı görmüştür. “Münezzehtir o, odur bir ve her şeye üstün Allah.” Bu rüyayı gören kimse muradına erecek, hacetleri gerçekleşecek ve sıkıntıları son bulacaktır.

..
 
Üst