“Sürekli tekrar eden bi döngü oluştuğunu hissettim ve bunun bende ki açılımı "takıntı" dır. “ demişsin.
Hayatımızda sürekli yaptığımız şeylerin, farkında olmadan yaptığımız rütinlerin sayısı azımsanamayacak kadar çok değil midir?
Eğer sadece arada bahsediyorum diye buna takıntı diyebilme durumunu anlamadım. “Takıntı” sözcüğünü bu kadar kolaylıkla kullanmaman gerektiğini düşünüyorum..
Böyle düşündüğüm için gereksiz bir hassasiyet ve alınganlık mı gösteriyorum diye düşündüm.. hatta bu mesajı sana yazmayacaktım.. ancak sonra medeni olarak kendimi ifade etmemin, hissettiklerimi, düşündüklerimi paylaşmanın daha doğru olduğunu düşündüğüm için sana yazmaya karar verdim..
Google da takıntı diye arattım, şu çıktı;
Açıklama
Açıklama
Takıntı, ruhçulukta ve ruhbilimde farklı olarak tanımlanır ve farklı kavramları ifade etmek üzere kullanılır. Psikiyatri sözlüklerinde kısaca “yanlış olduğunu bildiğimiz halde kafamızdan atamadığımız, mantık ve muhakeme ile uzaklaştırılamayan, arzu edilmeyen saplantı halindeki fikirler” olarak tanımlanır.
Vikipedi
Amacım seninle tartışmak yada gerginlik oluşturmak değil, bunu biliyorsun..
Sadece meramımı anlatmak için bunları söyledim. ne demek istediğimi anladığını umut ediyorum..