• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ve Kadın Konuştu...

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650
Eski evliliklerin çoğunun uzun sürmesinin nedeni çiftlerin uyumundan değil, kadının çaresizliğinden kaynaklanmasıdır.
"Bir yastıkta kırk yıl" gibi romantik bir yanı yok bunun, evliliğini bitiremeyen dört duvar arasına sıkışmış kadının çaresizliği var.
Hiçbir eğitim almadan çocuk denecek yaşta evlendirilmiş, çoluk çocuğa karışmış, aile evine dönemeyen, mesleği ve geliri olmayan kadınlarımızın çaresizliği bu.
Bir kez olsun sevgiyle dokunulmamış, güzel söz işitmemiş, dişi olduğunu hissedememiş, beğenilmemiş, saçı okşanmamış, kendisi için yaşamamış annelerimizin, teyzelerimizin kavrulup gitmiş hayatlarının çaresizliği var, bu nokta koyulamamış evliliklerde.
"İçkisi yok, kumarı yok, evine bağlı" sözleriyle büyütülmüş evliliğin, çift olmanın bundan ibaret olduğunu düşünen ebeveynlerimiz.
Bu devir bitmiştir artık, güçlü bilinçli eğitimli kız çocukları yetiştirmek zorundayız, bir erkeğin insafına hayatını teslim etmesin, gerektiğinde istediği seçimi yapabilsin.
Aile kurumu kutsal değildir, kutsal olan insanın insanca yaşama hakkı.

Güzin Yeğin.
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Kadını insan olarak göremeyen, cehaletlerini kadının üzerinde güç kullanarak gösteren bi toplumda yaşamak ne kadar da kötü bir durum..
 

RuHuMDaKiöKüZ

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2020
Konular
26
Mesajlar
760
MFC Puanı
9,550
Teşekkürler @Tokyo

"Aile kurumu kutsal değildir" Bu sav onların açısından sözde etkili bir enjekte biçimi lakin bunun en büyük bedelini bugün yine kendileri ödüyor. Yaşlı nüfusun artması, dışarıdan iş gücü talebi ve bu nedenle kendi etkin nüfusunu kaybetme, ülkeler arası siyasette etkin söz sahibi olamama ve bu nedenle yabancı kamu spotlarında evliliğe telkin edici sunumlar v.b... Biz demiyoruz erkek kadını ezsin kırsın vursun yok etsin. Ve böyle erkeklerin soyu tükensin diyorum çünkü artık bıktık kadın cinayeti, eş yahut sevgili cinayeti haberlerinden. Bir evlilikte Erkek ile Kadın eşit söz sahibi olmak ZO-RUN-DA! Ama birileri de kalkıp bazı farklı hesaplar güderek Aile Kurumu Kutsal Değildir diyorsa, gelecekteki akıbeti için endişelenmeli derim. Kaldı ki bu konuda hemfikir olanlar bu iddialarında ne kadar samimi o da ayrı tartışılır amaaaaaaa.
Neyse, baştaki alıntıya tabi olanlara (örn: güzin hnm) hayatlarında güzellikler sunarım...
 
Üst