• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Veliler öğrenci oldu! Eğitimde nereye gidiyoruz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan StigmatA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

StigmatA

Forum Sorumlusu
Forum Yaşı
18 Yıl 2 Ay
Türkiye'nin eğitim sistemi sürekli yapılan değişiklikler nedeniyle oturtulamadı. 1980 yılından yana 20 Milli Eğitim Bakanı değişti. Her gelen Milli Eğitim Bakanı, kendi sistemini oturtmaya kalkışınca eğitim sistemi, dünyadaki bir çok ülkenin gerisinde kaldı.
Liseyi 1991-1996 yıllarında okuyanlar iyi bilir. Bir kredili sistem getirildi...
Vay öğrencilerimin haline...
8 yıllık zorunlu eğitim dediler... İçi boş bir sistem...
4+4+4 sistemi geldi son dönemde... Yine içi boş bir eğitim...
Bugün ilkokul ve ortaokula, hatta liseye giden öğrenciye verilen okul kitaplarından bir şey anlamayan öğrencilere yardımcı kitap alma zorunluluğu getiriliyor.
Üstelik...
Bir yandan anlaşılmayan okul kitabından 10 sayfa, yardımcı kitaptan ayrı 10 sayfa ödev veriliyor...
Aslında...
Ödevleri öğrenci değil veliler yapıyor...
Geçen yıl sabah ve öğlenci eğitimi kaldıran sistem, tekli sisteme neden geçmişti?
Öğrenciler 2-3'e kadar eğitim göreceklerdi, 3-4 arası da okulda ödevlerini yapacaklardı...
Noldu da hala eve tonlarca ödevle gidiyor çocuklar...
Çocuklara göre hava hoş gerçi, veliler oturuyor 40 yaşından sonra ödev yapıyor...
Ne olacak bu velilerin hali?
En önemlisi ise...
Yazı olayı...
Çocuk ilkokulda 4 yıl boyunca el yazısı ile eğitim yapıyor. Ödevlerde, derslerde sürekli el yazısı ile yazıyor deftere...
Geldik ortaokula...
Düz yazı yazılacak...
Bu nasıl sistem Allah aşkına...
Bu çocuğa el yazısı ile eğitiyorsun, sonra düz yazı ile yazacaksın diyorsun.
Çocukların hepsi şokta...
Ne olacak bu çocukların hali?
Bir sözüm de üniversitelere...
Üniversitede 4 yıl, 5 yıl, 6 yıl, hatta master falan 10 yıl eğitim veriyorsun. Okulu bitirdikten sonra başlıyor meslek hayatına... Sudan çıkmış balık gibi... Okulda gördüğü bilgiler ile gerçekteki bilgiler tamamen zıt...
Alaylı yetişen mesleğin erbabı başlıyor çift üniversite bitirmiş vatandaşa eğitim vermeye... Üniversitedeki hocalar, profesörlerin aldığı maaşın 10'da birini alıyor alaylı vatandaş ama, hocalardan çok daha iyi ders veriyor.
Eee sonra üniversite mezunu...
Bursa'da Uludağ Üniversitesi içine kapanmış, Bursa ile hiçbir bağ kuramıyor yıllardır... Öğrencileri entegre edemiyor Bursa'ya...
Eskişehir'de öyle mi...
Üniversite-şehir iç içe...
Uludağ Üniversitesi'nin eğitimde yeni ufuklar açması, radikal kararlar alması gerekiyor. Böyle bir karar alırsa Rektör'ün adı Bursa tarihinde iz bırakan isimler arasına girer. Yoksa rektörlük görevi bittikten sonra kimse tanımaz...
Bursa tarihine bakın...
Bazı kişiler vali olmuş, belediye başkanı olmuş, bakan olmuş, milletvekili olmuş...
Ama isimlerini hatırlayan yok. Sadece iz bırakan 2-3 isim görebiliriz...
Bir ülkenin eğitim sistemi iyi, kaliteli olmazsa, bilinçsiz, bilgisiz bir nesil yetişir. Bu nesil yarınlarda ülkeyi nasıl yönetecek?
Eğitim ülkenin geleceğidir, yarınlarıdır...
Bırakın velileri öğrenci yapmaya çalışmayın...
Edütlerini okulda yapsın öğrenci...
Eve geldiğinde sosyal vakit geçirsin... Ailesiyle hoş vakit geçirsin, kitap okusun...
Eğitim sistemini değiştirin artık...
Bu feryat tüm velilerin feryadı...
Esen kalın...

Yazar: Mesut DEMİR / Bursadabugun

Bu ülkede savaş çıksaydı eğitim sistemine böyle zarar veremezlerdi

Kafalarına o an ne eserse onu yapıyorlar, bu sene sonuda değişir bu sınav sistemi demedi demeyin .

Geri