• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

WhatsApp Web, Microsoft Edge Legacy Modunu Engelliyor

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Microsoft’un Windows 10’a olası uyumluluk sorunlarına karşı eklediği Microsoft Edge Legacy modu, WhatsApp ile sorun yaşıyor. WhatsApp bu tarayıcıya olan desteğini çekmiş olabilir.

Microsoft’un ilk tarayıcı savaşlarından galip çıkan internet tarayıcısı İnternet Explorer, zamanla gücünü kaybetmişti. Daha sonra o uygulamanın yerini alan Edge ise Google’ın Chromium altyapısını kullanmaya başlamıştı. Yine de olası uyumluluk sorunlarına karşı Edge tarayıcısının bir de Legacy modu bulunuyordu.

Bu yöntem sayesinde daha önce Microsoft Edge Legacy için uygulama geliştirmiş olan firmaların, geçiş döneminde sorun yaşamasının önüne geçilmesi planlanmıştı. Yakın zamanda ise pek çok servisin Legacy desteğini kaldırdığı ortaya çıkmıştı.

WhatsApp artık Legacy’de çalışmıyor​


edge whatsapp


Microsoft Edge Legacy için desteğini kaldıran uygulamalardan biri de WhatsApp oldu. Popüler çevrimiçi mesajlaşma platformu artık bu internet tarayıcıda çalışmıyor. Platforma erişmek için farklı tarayıcılar kullanmak gerekiyor.

Yakın zamana kadar eski tarayıcıyı kullanan kişiler WhatsApp Web uygulamasına erişebiliyordu. Şimdi ise platforma erişmeye çalıştıklarında ya tarayıcılarını yeni versiyona yükseltmeleri ya da Google Chrome veya Firefox gibi alternatifleri tercih etmeleri isteniyor.

Microsoft’un eski internet tarayıcısı günden güne kullanıcı sayısını kaybediyor. Zaten çok da popüler olmayan tarayıcı için geliştirme yapmak ise firmaların ciddi kaynak harcamasına neden oluyor. Ayrıca bu tarayıcıların güncellenmemesi durumunda önemli güvenlik açıkları ortaya çıkabiliyor.

Chromium tabanlı Microsoft Edge, farklı platformlarda yayında​

chromium



WhatsApp’ın ya da başka bir firmanın eski tarayıcıya olan desteği kaldırması aslında hiç de şaşırtıcı değil. Her platform bir noktada bu tarayıcıya olan desteğini sonlandıracak. Sonlandırmayanlar da oldukça ciddi sorunlar yaşayacak.

Bu arada Microsoft da artık kullanıcılarının yeni tarayıcıya geçmesini istiyor. Chromium kullanan yeni Microsoft Edge de farklı işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Windows 10’un dışında Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ve macOS’da da bu işletim sistemini tercih etmek mümkün oluyor. Gelen haberlere göre firma, tarayıcının bir de Linux versiyonu üzerinde çalışıyor.
 
Üst