• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

windows masaüstü yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 2kral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

2kral

Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
6 Yıl 1 Ay
merhaba arkadaşlar şuan windows 7 kullanıyorum 1 hafta öncesine kadar lubuntu kullanmıştım lubuntuda masaüstündeki simgeleri sağa yada sola getirip sağ tıkladığımızda bulunduğu yere sabitle diyince orada kalıyordu windowsta hep solda otomatik düzenle seçeneği ile kullanmak istiyorum.Lubuntudaki gibi bir çözüm varmı acaba ? Fences diye program buldum ama tam istediğim şey değil ve ücretli yardımlarınızı bekliyorum

merhaba..

bildiğim kadarı ile.. simgeleri öncelikle otomatik düzenlemeden çıkarmanız gerekmektedir.. oradaki tick işaretini kaldırın.. o zaman simgelerinizi sol tarafa taşırsanız.. sol da.. sağ tarafa taşırsanız sağda.. yada üste altta ortada.. yani simgeleri nerede bırakırsanız orada kalır.. ama bu kısım tick li ise sadece solda düzenlenmiş olacaktır.. bu yüzden tick varsa kaldırın..

ben windows 10 kullanıyorum.. Ama sizde de mantık aynıdır diye düşünmekteyim..

yine de daha bilgili arkadaşlar cevap yazarlar sanırım.. eksik ya da yanlış bi yer varsa..

sdfghj.jpg

merhaba..

bildiğim kadarı ile.. simgeleri öncelikle otomatik düzenlemeden çıkarmanız gerekmektedir.. oradaki tick işaretini kaldırın.. o zaman simgelerinizi sol tarafa taşırsanız.. sol da.. sağ tarafa taşırsanız sağda.. yada üste altta ortada.. yani simgeleri nerede bırakırsanız orada kalır.. ama bu kısım tick li ise sadece solda düzenlenmiş olacaktır.. bu yüzden tick varsa kaldırın..

ben windows 10 kullanıyorum.. Ama sizde de mantık aynıdır diye düşünmekteyim..

yine de daha bilgili arkadaşlar cevap yazarlar sanırım.. eksik ya da yanlış bi yer varsa..

Ekli dosyayı görüntüle 722
cevap için teşekkürler onu biliyorum ama otomatik düzenleme aktifken sola programları koymak istiyorum.

cevap için teşekkürler onu biliyorum ama otomatik düzenleme aktifken sola programları koymak istiyorum.

otomatik düzenleme seçtiğinizde bu şekil bişi yapamıyosunuz.. eğer yapmak istiyosanız.. otomatik düzenleme inaktif olmalı..

merhaba arkadaşlar şuan windows 7 kullanıyorum 1 hafta öncesine kadar lubuntu kullanmıştım lubuntuda masaüstündeki simgeleri sağa yada sola getirip sağ tıkladığımızda bulunduğu yere sabitle diyince orada kalıyordu windowsta hep solda otomatik düzenle seçeneği ile kullanmak istiyorum.Lubuntudaki gibi bir çözüm varmı acaba ? Fences diye program buldum ama tam istediğim şey değil ve ücretli yardımlarınızı bekliyorum

Öncelikle Merhabalar Sana Ve Herkes'e

Tam da aradığın yazılım budur.Free Lisans kapsamında , lisanslama sorunu olmadan kullanabilirsin.

Yazılımın Türkçe Çevirsi benden gelsin ....

DesktopOK 1.34

Simgelerin konumlarını kaydedin ve geri yükleyin.
DesktopOK, ekran çözünürlüğünü sık sık değiştirmek zorunda kalan kullanıcılar için küçük ama etkili bir çözümdür.

Özellikler:
Her ekran çözünürlüğü için en sevdiğiniz simge konumlarını kaydedin.
Her kullanıcının kendi düzenlemesi olabilir.
Kolay erişim için tepsi alanını en aza indirir.
Windows başlangıçta başlatlatılabilir.

DesktopOK'un kurulması gerekmez ve masaüstünden kolayca
yürütülebilir ve küçük bir usb çubuğuna veya başka bir bellek cihazına taşınabilir.

Kaydet
Simgenin / simgenin düzeninin konumunu masaüstünden kaydedin.

Sil
Vurgulanan simge düzenini siler.

Geri
yükleme Simgenin / simgenin düzeninin konumunu kaydedilen düzenden geri yükleme.

To-Tray
(Masaüstü Tepsisi) DesktopOK penceresinin görev çubuğunda bir simge olarak kullanılabilir olmasını istiyorsanız, sol fare düğmesini To-Tray sembolüne tıklayın. DesktopOK'un tepsi simgesinin üzerinde farenin sol tuşuyla tıkladığınızda pencere yeniden belirecektir! Sağ fare tuşuyla tıklayın ve simge düzenini hızlı bir şekilde kaydedebilir veya geri yükleyebilirsiniz.

Portabel
DesktopOK.ini dosyasını aynı dizinde oluşturun veya kopyalayın, DesktopOK ayarları kaydetmek için bunu kullanır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Ayamutura, merhaba..

sitemizde link paylaşımı YASAK olduğundan, yazdığınız metindeki linki sildim..
buna dikkat ederek paylaşımlarınızı yapabilirsiz..

şimdiden keyifli forumlar :giggle:

Geri