-
-
-
- MFC Puanı
- 16,420
Merhabalar
Windows XP'de çalışan bir yazılım, Windows Vista/7/8.1/10/11/12'de çalışmayabilir yada çalışmamak için PC Kullanıcısı ile inatlaşabilir.Bu durum'da tüm Windows'larda kurulu gelen, Windows Uyumluluk Asistanı ile yazılım çalıştırılması sağlanabilir.
Adımlar:
1.Adım :
Çalıştırılmak istenen yazılım , sistem'e kurulur.
2.Adım:
WindowLogo+R=Windows Çalıştır kutucuğuna ;
yazılarak, Tanrı Modu (God Mod) açılır.

3.Adım:
Açılan Özel Windows Ayar Penceresinde, sağ üstteki arama text kutusuna
sözcük öbeği girilir.

4.Adım :
Üçüncü adım bulunan sonuca tıklanır.Açılan Windows Uyumluluk Asistanı Sihirbazı'dır.İleri butonuna tıklanır.

5.Adım :
Windows Uyumluluk Asistanı sistem'de kurulu yazılımları, Program Files dizininden tarar ve bu tarama süresi 2-3 saniyedir.

6.Adım :
Sizin karşınıza bir liste çıkartır, siz sorunlu yazılım'ı listeden bulursunuz.Sorun programı seçin ve ileri butonuna tıklayın.

7.Adım : Kırmızı çerçeve içindekine tıklanır.

8.Adım :
Windows yazılımı inceledi kendisi bu yazılımın Windows XP SP2 modunda çalışmasına karar verdi.

Şimdi Programı Başlat'a tıklayalım....

Bingo....! Yazılım çalıştı......!
9.Adım :
1 : Ayarlar bu yazılım için kayıt edilir.
2: Yazılım çalışmazsa farklı bir uyumluluk katman modu seçilir.
3 : Çözüm için Microsoft Sitesine bakılır.

SONUÇ:

Windows XP'de çalışan bir yazılım, Windows Vista/7/8.1/10/11/12'de çalışmayabilir yada çalışmamak için PC Kullanıcısı ile inatlaşabilir.Bu durum'da tüm Windows'larda kurulu gelen, Windows Uyumluluk Asistanı ile yazılım çalıştırılması sağlanabilir.
Adımlar:
1.Adım :
Çalıştırılmak istenen yazılım , sistem'e kurulur.
2.Adım:
WindowLogo+R=Windows Çalıştır kutucuğuna ;
Kod:
C:\Windows\explorer.exe shell:::{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

3.Adım:
Açılan Özel Windows Ayar Penceresinde, sağ üstteki arama text kutusuna
Kod:
uyumluluk

4.Adım :
Üçüncü adım bulunan sonuca tıklanır.Açılan Windows Uyumluluk Asistanı Sihirbazı'dır.İleri butonuna tıklanır.

5.Adım :
Windows Uyumluluk Asistanı sistem'de kurulu yazılımları, Program Files dizininden tarar ve bu tarama süresi 2-3 saniyedir.

6.Adım :
Sizin karşınıza bir liste çıkartır, siz sorunlu yazılım'ı listeden bulursunuz.Sorun programı seçin ve ileri butonuna tıklayın.

7.Adım : Kırmızı çerçeve içindekine tıklanır.

8.Adım :
Windows yazılımı inceledi kendisi bu yazılımın Windows XP SP2 modunda çalışmasına karar verdi.

Şimdi Programı Başlat'a tıklayalım....

Bingo....! Yazılım çalıştı......!
9.Adım :
1 : Ayarlar bu yazılım için kayıt edilir.
2: Yazılım çalışmazsa farklı bir uyumluluk katman modu seçilir.
3 : Çözüm için Microsoft Sitesine bakılır.

SONUÇ:

Son düzenleme: