• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

WordPress Wordpress Sitenizin İndex Hızınızı Arttırın

MF-Login

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2013
Konular
1,276
Mesajlar
2,513
MFC Puanı
60
Wordpress Sitenizin İndex Hızınızı Arttırın
WordPress sitenizde index hızınız düşükse veya index almıyorsanız yapmamız gereken bir kaç işlem var demektir.Öncelikle siteniz yeni ise biraz sabırlı olmanız gerekmektedir gerekli düzenlemeler tamam ise sadece size beklemek kalır.Bildiğimiz gibi Google siteleri botlarla veritabanına kaydeder , bizim burada yapacağımız ise bu botları uyarmak ve doğru yönlendirmek olacaktır.Unutmayın ki herşeyin aşırısı zararlıdır.Mesela siteniz index almıyor diye sürekli pinglerseniz bu Google’den ban yemenize hiç index almamanıza yol açabilir.Benim alla vereceğim eklentiler ve ping sistemi ise orta şeker yani tam olması gereken durumda.Öncelikle WordPress sitenize kurmanız gereken 2 tane temel eklenti var.

All İn SEO Pack : Bu şimdiye kadarli en iyi seo eklentisidir ve hemen hemen her WordPress sitesi kullanır.Bu eklentide bir kaç ayar yapmamız gerekmektedir.Aşağıda sorbize nin ayarlarını veriyorum bende bu ayarları kullanmaktayım.
pqt5c.png

Bu ayarlar en ideal ayarlardır.



Diğer bir eklentimiz ise Google XML Sitemap: Bu eklenti sitemizde index almayan yazılarımızı bir site haritası oluşturarak Googleye göndermeye yarar eklentiyi aktif ettikten sonra Google Webmaster Tools’dan sitenize sitemap.xml şeklinde eklemeyi unutmayın.
Ayarları ise;
Sayfanın en üstünde yazan “Sitemap Oluştur” linkine tıklayıp, sitemap oluşturuyoruz.
“Yazı Önceliği” kısmında “Otomatik öncelik hesaplamasını kullanma” seçeneğini seçiyoruz.
“Site Haritası İçeriği” kısmında ise “WordPress standard content” bölümünde Çoklu Sayfalar dışında tüm seçenekleri işaretleyin.


Şimdi eklentilerimiz tamamsa ve her girdiğimiz yazıdan sonra anında index almak istiyorsak yazımızı pinglememiz gerekmektedir.Bunun için ping servislerini kullanacağız ve abartısız şekilde kullanırsanız sitenize hiçbir zararı olmaz.Wordpress bunun için özel bir yer ayırmış bize.Wordpress admin paneline giriş yapıp Ayayrlar > Yazma > Servisleri Güncelle bölümüne iki ping adresi ekleyip kaydediyoruz. Bunlar;

]http://rpc.pingomatic.com/[/url]

]http://api.nrelate.com/rpcpinghost/[/url]

Buraya kadar herşey tamam sormak istediğiniz nokta varsa yorum atarak belirtin esen kalın.
-------------
Anahtar kelime ( etiketler) de önemli husudur makale içerisinde geçen 3 veya 4 tane alaklı kelime seçilmelidir yalnız etiketleri fazla abartmadan kullanmak gerekir.
 
Üst