• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yaşlılar Haftası Hakkında Kompozisyon

mum

Özel Üye
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
2,214
Mesajlar
2,424
MFC Puanı
1,030
Her yıl 18 – 24 Mart tarihleri arasında ülke genelinde anılan ve dikkatle kutlanan Yaşlılar Haftası, her biri arşiv niteliğinde insanlardan oluşan, bir gün, tüm insanların varacağı son nokta olan yaşlılık hakkında insanların bilgilendirilmesi ve saygılı olmasını anlatmaktadır. Doğumla birlikte başlayan süreçte, gençlik yılları, orta yaş dönemi ve yaşlılık dönemi, kendi içerisinde özel ve farklı anlamlara sahiptir.

Bir açıdan bakıldığında aslında sona doğru atılan en güzel ve en özel adımlardan birisi olan yaşlılık her insan için farklı anlamlar taşıyor olsa da geçmiş ile gelecek arasında ki köprünün kurulmasını sağlayan en önemli bileşenlerden birisidir. Yaşlılar, bulundukları toplumun kültürünü gelecek kuşaklara taşımakta ve aktarmakta, insanların bu konuda bilinçlenmesini sağlamaktadır.



Yaşlılar Haftası ve Önemi
Yaşlılar, itibarı yüksek olan ve saygı duyulması gereken kişiler olup her biri yaşadığı dönem ve çevreye ilişkin önemli bilgileri gelecek kuşaklara aktarmaktadır. Toplumumuzda geçmişten süre gelen inançlar gereği yaşlılara karşı her zaman daha fazla saygı ve sevgi gösteriliyor olsa da son yıllarda bu konuda yaşanan problemler dikkat çekmektedir.

Her şeyden önce yaşlıların topluma adapte edilmesi, onlara da toplumsal konularda istekleri doğrultusunda aktif bir rol verilmesi gerekmektedir. Yaşamının büyük bir kısmını bu topluma hizmet vermek üzere geçirmiş insanların yaşlandığı dönemde dikkate alınmaması kötü bir davranış ile karşılaşması insan olarak yapabileceğimiz en büyük kötülüklerden birisidir.

Devlet tarafından yaşlılara yönelik yapılan çalışmalar, sorunlarının çözümü ve topluma adapte olmalarına yönelik tüm projeler etkili olsa da tek başına yeterli olmayacaktır. Her konuda olduğu gibi bu konuda da toplumsal bilincin gelişmesi ve birlikte kalkınmamız gerekirken yaşlılara olan saygı ve sevgimizi her platformda en doğru şekilde göstermeliyiz.



Kaynak: maviylepembe
 
Üst