• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yayalar İçin Trafik Işıkları ve Anlamları

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
Yayalar İçin Trafik Işıkları ve Anlamları

Bugün çok önemli bir konuya değinmek istiyorum. Ne yazık ki ülkemizde trafik kurallarına gereği kadar uyulmuyor. Bu da trafik kazanlarının sayısını inanılmaz bir hızla arttırmaktadır. Trafik kurallarına uyulmamasının iki büyük nedeni bulunmaktadır. Birince neden insanların sorumsuzlukları, ikinci neden trafik kurallarını yeteri kadar bilmememizdir. Mesela bir çok kişi trafik lambalarının sadece taşıtlara hitap ettiğini sanmaktadırlar. Bundan dolayı bu konuya değinmek istiyorum.

Trafik lambaları sadece taşıtlar için değildir. Hem taşıtlar hem de yayalar için trafik ışıkları bulunmaktadır. Yayalar için kullanılan trafik ışıklarında biri kırmızı, diğeri yeşil veya mavi olmak üzere iki adet lamba bulunmaktadır ve genellikle lambaların içinde duran ve yürüyen insanı ifade eden şekiller vardır.

36706d1379207825-trafik-yaya-isiklari2.gif


Kırmızı lamba yayalar için geçilmez anlamına gelmektedir. Kırmızı lamba sönene kadar yayalar yola çıkmazlar.

Yeşil lamba yayaların yolun karşısına geçebilecekleri anlamına gelmektedir. Burada dikkat edilmesi gerekilen bir husus vardır. Yeşil ışık yanar yanmaz yola çıkmak doğru değildir. Yeşil ışık yandıktan sonra bir kaç saniye yola çıkmadan taşıtların hepsinin durduğundan emin olmak gerekmektedir.
 
Üst