• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yeni neslin büyük sorunu: Selfie burnu

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Yeni neslin büyük sorunu: Selfie burnu
LbXRna.jpg

Rutgers New Jersey Tıp Fakültesi'nden Yüz Plastik Cerrahı Boris Paskhover, burunların selfie fotoğraflarda gerçeği yansıtmadığını belirterek, aslında fotoğraftakinden daha küçük olduğunu söyledi.

Selfie fotoğraflarda daha iyi çıkmak için burun ameliyatı olacaklara ise birtakım öneriler var: Bir selfie çubuğu, daha iyi bir fotoğraf makinesi veya bir arkadaş edinin. Ve elbette eski bir destek olan photoshop'u da unutmayın

Ancak Paskhover, selfie çekerken ortaya çıkan görüntünün gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Telefonlarını çıkarıp, 'Fotoğrafa bak! Burnumun ne kadar büyük göründüğünü görüyor musun?' diyorlar. Ben de bu fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını, farklı göründüğünü ispatlamaya çalıştım."

MEĞER O FOTOĞRAFLAR BURNU OLDUĞUNDAN BÜYÜK GÖSTERİYORMUŞ...

Paskhover, insan kafası modeli oluşturmak için bir bilgisayar uzmanıyla görüştü. Ekip, 30 santimetre öteden bir selfie çeken veya portre fotoğraf çekilen bir kişinin burnunun normalden ne kadar büyük durduğunu hesaplamaya başladı.

JAMA Facial Plastic Surgery dergisinde yayınlanan bir makaleye göre; yakın çekimlerin burnu çarpıttığını keşfettiler. Buna göre; burun erkeklerde yüzde 30, kadınlarda yüzde 29 daha geniş gözüküyordu.

Amerikalı teknoloji ve medya haberleri ağı The Verge'nin Kreatif Direktörü James Bareham, akıllı telefon kameralarının çoğunda geniş açılı mercekler bulunduğunu ve geniş açılı merceklerin de yakın çekimleri bozduğunu söyledi.

"EN İYİ YÖNTEM; FOTOĞRAFI UZAKTAN ÇEKMEK"

Bareham, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nesnelerin kameraya daha yakın olması, örneğin bir burnun daha büyük görünmesini sağlar. Geniş açılı bir objektife portre çekmeyin, çünkü korkunç görünürsünüz. Bu; fotoğrafın temel ilkelerinden biridir. Geleneksel bir kamera üzerindeki daha uzun objektifler, görüntüyü düzleştirir. IPhone X, Pixel 2 XL ve Galaxy Note 8 gibi telefonlardaki bazı 'portre modları', selfie çekerken görüntüyü daha da iyileştiriyor. Ancak en iyi yöntem fotoğrafı uzaktan çekmektir."

Bareham, kol uzunluğunun büyük bir kısıtlama olduğunu söyleyerek, "Teorik olarak, daha uzun kollu insanlar, selfie çektikten sonra kısa kollu insanlara göre daha iyi sonuçlar alıyor. Ancak selfie çubuğu bu sorunu ortadan kaldırır" dedi.

AMELİYAT YERİNE SELFIE ÇUBUĞU

"Bu yüzden burnunuzu kestirmeyin" diyen Bareham, "Daha az acı verici düzeltmeler var. Örneğin; fotoğrafınızı çekmek için bir selfie çubuğu, daha iyi bir fotoğraf makinesi veya bir arkadaş edinin. Ve elbette eski bir destek olan photoshop'u da unutmayın" diye konuştu.
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,117
MFC Puanı
90,050
walla habire selfi cken insanların telefonunu kırmak istiyorum abi harbi manyaklık :)
 
Üst