• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Yeşil Kabak Turşusu

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Mesajlar
24,120
MFC Puanı
79
Yaş
35
Konum
ىαкαяyλ
malzemeleri



1 soğan

2 kabak

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu

1 tatlı kaşığı hardal tohumu

2 defne yaprağı

3~4 dal dereotu



Salamura için



Yeteri kadar su

Yeteri kadar sirke

Yeteri kadar kalın tuz



yapılışı:



Kabakları ve soğanı ince dilimleyin. Soğuk su ile doldurduğunuz cam kaseye alın.

Diğer tarafta bir sürahi içinde ılık su ve tuzu tuz iyice eriyinceye kadar karıştırın. İçine sirke, kişniş ve hardal tohumunu ilave edip bekletin.

Temiz bir kavanoza önce defne yaprağını, ardından soğan ve kabakları alın ve üzerine hazırladığınız sirkeli suyu, kabakların üzerini örtecek şekilde ekleyin. Dereotu ile üzerlerini iyice örtün. Kapağını sıkıca kapatın ve oda ısısında 3-4 gün dinlendirin. Bu sürenin sonunda turşu hazır olacaktır.
 
Geri
Üst