Yiyeceklerin kalitesini anlamanın yolları

Tükettiğimiz besinlerin kalitesi hakkında ne kadar bilgiliyiz?
Canlılar beslenmek zorundalar ve yediğimiz yiyeceklerin de taze olması çok önemli. Peki bunu nasıl anlayacağız? İşte birkaç öneri...
Tavuk
Üzerinde bir zar oluşmuşsa, o tavuktan uzak durun. Sağlıklı bir tavuk tüketmek için, görünümünün pürüzsüz olduğundan emin olun.
Peynir
Peynirin gerçek olup olmadığını anlamak için üzerine bir damla iyot damlatın. Eğer peynirin üzerinde mavi-mor bir renk oluşuyorsa o peynir gerçek değildir.
Bal
Balın gerçek olup olmadığını da süzülürken asla kopmamasından anlayabilirsiniz.
Balık
Taze balığı anlamakta hep zorlanırız. Aslında çok basit. Eğer balığın canlı bir görünümü varsa, kanlı kanlı görünmüyorsa, o balık tazedir.
Kırmızı et
Kırmızı etin taze olduğunu pembe görünümünden anlayabilirsiniz.
Krema
Kremanın gerçek olduğunu anlamak için sıcak su testini deneyin. Bir bardak sıcak suyun içine bir kaşık krema dökün. Yoğunlaşıyorsa krema gerçek; ama pul pul dağılıyorsa uzak durun.