• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

YKS tercih sonuçları, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
YKS tercih sonuçları, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
9l72JO.jpg

ÖSYM tarafından 7 Ağustos’ta başlayan başvurular 14 Ağustos’ta sona ererken YKS tercih sonuçları, ne zaman açıklanacak sorusu gündemini koruyor. Üniversite üzerinden 24 tercih hakkına sahip olan üniversite adayları başvurularını sona erdirdikten sonra gözler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sonuç sayfasına çevrildi.

NE ZAMAN HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihleri üzerine kurumdan resmi açıklama yapılmadı. Sınav sonuçları için ÖSYM resmi açıklamada bulunurken, tercihler üzerinden resmi açıklama yapmıyor. Geçen seneler üzerinden tercihlere dair sonuçlar başvuruların ardından 15 gün sonra açıklanıyor. Tercih sonuçları 29 Ağustos – 1 Eylül 2018 tarihlerinde açıklanması bekleniliyor.

ÜNİVERSİTE BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversite kayıtları ne zaman, hangi tarihte yapılacak sorusunu soranlar için resmi açıklama yapıldı. Buna göre kayıtlar 3 Eylül 2018 tarihinde başlıyor, 7 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor.

2018 ÜNİVERSİTE EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ

Tercihlerin açıklanmasından sonra kayıt işlemleri başlarken 2018 yılında üniversiteler ne zaman açılacak, sorusunu soranlar için YÖK’ten gelen açıklamaya göre resmi açılış tarihi 24 Eylül 2018. Üniversiteler bir hafta önceden veya bir hafta sonrasından eğitim-öğretim dönemini başlatıyor.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440


Üniversite adaylarının merakla beklediği "YKS tercih sonuçları" ÖSYM tarafından 3 gün içinde açıklanacak. ÖSYM, 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayan 2018 YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi henüz duyurmadı. Kesin kayıt tarihine göre sonuçlar bu hafta açıklanacak. Adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle sorgulama yapabilecekler.
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
YKS tercih sonuçları için bekleyiş sürüyor ve zaman daralıyor. YKS tercih sonuçlarının 31 Ağustos Cuma günü açıklanması bekleniyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanması beklenen günde aynı zamanda KPSS lisans sonuçlarının da açıklanacak olması bazı ihtimalleri devreye sokuyor.

TERCİH SONUÇLARI İÇİN SAAT DETAYI

ÖSYM tarafından YKS sınav sonuçları gece 00:00’da açıklanmış öğrenciler sürpriz yaşamıştı. Aynı gün KPSS sonuçlarının açıklanması da beklendiğinden YKS tercih sonuçlarının ya da KPSS sınav sonuçlarının gece saatlerinde, diğer sınavın ise günün ilerleyen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

YKS tercih sonuçları açıklandığı andan itibaren MEGAFORUM'da olacak…
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçları ÖSYM’nin “sonuc.osym.gov.tr” internet sitesinden öğrenebilecekler.

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. YKS yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden açıklandı. Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül, elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda 2018-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanan yerleştirme sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS sonuçlarına göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül, elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında yapılacak. Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

Sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle;

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2018-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Yerleştirme sonuçları, 31 Ağustos 2018 tarihinde saat 00.01’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen adresten T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
 
Üst