Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Malzemeler
10 adet golden elma
1 kg süzme yoğurt
Yarım kg tozşeker
Bir buçuk su bardağı su
200 gram pudraşekeri
300 gram nar şurubu
1 tatlı kaşığı tarçın
5-6 dal fesleğen
Yoğurtlu Elma Tatlısı (Yunan Mutfağı) Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek yataklarını oyarak çıkartın. Bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri ve suyu ekleyin. Nar şurubunu elmaların üzerine gezdirin. Elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Diğer taraftan pudraşekeri ve süzme yoğurdu karıştırın. Servis tabağının ortasına yoğurtlu karışımdan yayın. Üzerine 1 adet elma yerleştirin. 1 tatlı kaşığı tarçın ve fesleğen ile süsleyin. Diğer elmaları da aynı şekilde hazırlayıp, servis yapın.