Fasulyenin içindeki bazı maddelerin karbonhidratın sindirilmesini engellediğini biliyor muydunuz? Yemeklerinizin yanında bu salatayı da tüketerek, yediğiniz yemeğin içindeki karbonhidratların bir kısmının sindirilmesini engelleyebilir, böylece daha az kalori alabilirsiniz.
Malzemeler
1 konserve fasulye
1.5 su yağsız veya light yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak
6-7 dal kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı
Tencereye yeteri kadar su aktarıp kaynamaya bırakın. 1 konserve fasulyeyi tencereye ekleyip dişe gelene kadar haşlayın ve suyunu süzün.
Yoğurtlu sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın.
Sos tenceresine 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip 1 dakikadan az pişirin.
Salatanın üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu gezdirin.
Not: İsterseniz sosu hazırlarken zeytinyağı da kullanabilirsiniz; ancak bir yemek kaşığı zeytinyağında yaklaşık 150 kalori olduğunu hatırlatırız. 4 kişilik olan bu tarifte, zeytinyağı eklenmezse, kişi başına, yaklaşık 220 kalori düşmektedir.
Malzemeler
1 konserve fasulye
1.5 su yağsız veya light yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak
6-7 dal kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı
Tencereye yeteri kadar su aktarıp kaynamaya bırakın. 1 konserve fasulyeyi tencereye ekleyip dişe gelene kadar haşlayın ve suyunu süzün.
Yoğurtlu sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın.
Sos tenceresine 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip 1 dakikadan az pişirin.
Salatanın üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu gezdirin.
Not: İsterseniz sosu hazırlarken zeytinyağı da kullanabilirsiniz; ancak bir yemek kaşığı zeytinyağında yaklaşık 150 kalori olduğunu hatırlatırız. 4 kişilik olan bu tarifte, zeytinyağı eklenmezse, kişi başına, yaklaşık 220 kalori düşmektedir.