500 gr. taze fasulye
1 adet iri soğan
2 diş sarmısak
3 adet iri domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytinyağ
Tuz, karabiber
Taze fasulyeleri yıkayıp temizleyin. Domatesleri rendeleyin. Soğan ve sarmısağı minik küp olarak doğrayın.
Sığ ve küçük bir tenecereye (sahan tipi) yağ döküp çok uzunsa ikiye böldüğünüz ya da hiç kırmadan taze fasulyeleri çiçek gibi tencereye dizin. Üstüne domates sosunun 1/3 ünü ve soğan sarmısak karışımının 1/3 ünü dökün.Tuz ve karabiber serpin. İkinci ve üçüncü katı da aynı şekilde dizip aralarına domates ve soğan sarmısak karışımından dökün. Her kat arasına tuz ve karabiber serpin.
Domates salçasını 1/2 çay bardağı suda açıp yemeğin üstüne gezdirip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Suyu çekip fasulyeler pişince bir düz tabağa ters çevirip servis yapın.
Afiyet olsun.
1 adet iri soğan
2 diş sarmısak
3 adet iri domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytinyağ
Tuz, karabiber
Taze fasulyeleri yıkayıp temizleyin. Domatesleri rendeleyin. Soğan ve sarmısağı minik küp olarak doğrayın.
Sığ ve küçük bir tenecereye (sahan tipi) yağ döküp çok uzunsa ikiye böldüğünüz ya da hiç kırmadan taze fasulyeleri çiçek gibi tencereye dizin. Üstüne domates sosunun 1/3 ünü ve soğan sarmısak karışımının 1/3 ünü dökün.Tuz ve karabiber serpin. İkinci ve üçüncü katı da aynı şekilde dizip aralarına domates ve soğan sarmısak karışımından dökün. Her kat arasına tuz ve karabiber serpin.
Domates salçasını 1/2 çay bardağı suda açıp yemeğin üstüne gezdirip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Suyu çekip fasulyeler pişince bir düz tabağa ters çevirip servis yapın.
Afiyet olsun.