vioLeta
Özel Üye
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
- Konular
- 946
- Mesajlar
- 1,610
- MFC Puanı
- 540
...
Malzemeler:
- 500 gram salamura üzüm yaprağı
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
İç harcı;
- 2 orta boy kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Nane
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Önce soğanlar doğranıp yağ ile kavrulur daha sonra salça ve baharatları eklenir ve 1 su bardağı su dökülüp biraz pişmeye bırakılır. Salamura yapraklar önce sıcak suda bekletilip daha sonra soğuk suyla yıkanır.Ve ince bir şekilde sarılır. Daha sonra tencereye konulup üzerine zeytinyağı eklenip üzeri örtülecek kadar su konulur ve altı kısık bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilir.
~ Zeytinyağlı Yaprak Sarması ~
Malzemeler:
- 500 gram salamura üzüm yaprağı
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
İç harcı;
- 2 orta boy kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Nane
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Önce soğanlar doğranıp yağ ile kavrulur daha sonra salça ve baharatları eklenir ve 1 su bardağı su dökülüp biraz pişmeye bırakılır. Salamura yapraklar önce sıcak suda bekletilip daha sonra soğuk suyla yıkanır.Ve ince bir şekilde sarılır. Daha sonra tencereye konulup üzerine zeytinyağı eklenip üzeri örtülecek kadar su konulur ve altı kısık bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilir.
~ Afiyet Olsun ~