1/2 kg yeşil domates
1 adet soğan
2 diş sarmısak (ben 3 küçük diş kullandım)
1 adet havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı salça (ben zeytinyağlıları salçası sevdiğim için eklemedim)
Tuz, zeytinyağ
Soğan ve sarmısağı küçük küp halinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kavrulan soğanlara sırasıyla iri küpler halinde doğranmış yeşil domates, havuç ve yıkanmış pirinci ekleyin. Biraz kavurup 2 su bardağı su ilave edin ve kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp ocağın altını kısın. Domates ve havuçların yumuşamasına yakın şeker ve tuzu ekleyin. Sebzeler pişince ocağın altını kapatın.
1 adet soğan
2 diş sarmısak (ben 3 küçük diş kullandım)
1 adet havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı salça (ben zeytinyağlıları salçası sevdiğim için eklemedim)
Tuz, zeytinyağ
Soğan ve sarmısağı küçük küp halinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kavrulan soğanlara sırasıyla iri küpler halinde doğranmış yeşil domates, havuç ve yıkanmış pirinci ekleyin. Biraz kavurup 2 su bardağı su ilave edin ve kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp ocağın altını kısın. Domates ve havuçların yumuşamasına yakın şeker ve tuzu ekleyin. Sebzeler pişince ocağın altını kapatın.