enginar

  1. OBERON

    Kaşarlı Enginar Dolma

    Malzemeler 4 ENGİNAR 1 7-8 YEMEK KAŞIĞI BEZELYELİ GARNÜTÜR 4 İRİ DİLİM KAŞAR 1 LİMON 1 SOĞAN TUZ Hazırlanışı TEMİZLENMİŞ ENGİNARLARI LİMONLA OVUP YARIM LİMON,TUZ VE SU İLE HAŞLIYORUZ. DİĞER TARAFTA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ SOĞANI YAĞDA KAVURUP GARNÜTÜRÜ EKLEYEREK BİRLİKTE SOTELİYORUZ. YUMUŞAYAN...
  2. OBERON

    Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi

    Malzemeler * 1 fincan Zeytinyağı * 2 adet Soğan * 2 adet Havuç * 4 diş Sarımsak * 1/2 kg Yer Elması * 1 çorba kaşığı Limon Suyu * 1 tatlı kaşığı Şeker * Yeteri kadar Tuz * 1 çay bardağı Su * 1 tutam Kimyon * 2 adet ekşi Elma * 4 kahve fincnaı haşlanmış Pirinç * Üzerine : * İnce kıyılmış Dereotu...
  3. S

    İspanyol Enginar? Nedir?

    Yaz mevsiminde yetişen bir sebze türüdür. Boyutunun küçüklüğü, tırtıklı kenarları ve uçan daire'ye benzeyen şekliyle bilinir. Sarı, yeşil ve beyaz renklerde bulunabilir. Göreceli olarak daha olgunlaşmamışken daha yumuşaktır. 6 ya da 7 santimetre çapına geldiğinde...
  4. OBERON

    Mantarlı Enginar

    MALZEMELER 6 adet enginar 400 gram mantar 2 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, pul biber, karabiber, kimyon 1 adet limon YAPILIŞI Temizlenmiş enginarları limonlu suda iyice haşlayın,süzün. Mantarları limonlu suda yıkadıktan sonra süzün. Teflon tavayı iyice ısıtıp mantarları...
  5. OBERON

    Enginar Salatası

    Malzemeler: 2 adet enginar roka salatalık turşusu dere otu maydanoz mısır Sos için zeytinyağ limon tuz Hazırlama Tarifi: Enginarlar limonlu su içinde haşlanır.Haşlandıktan sonra doğranan enginarlara doğranmış diğer malzemeler eklenir ve üzerine sosu ilave edilip karıştırılıp afiyetle yenir.
Üst