Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

kuzu

  1. vioLeta

    18 Mart 2018 Günün Yemeği - Fırında Kuzu Kol

    ... ~ Fırında Kuzu Kol ~ Malzemeler: - Bir bütün kuzu kol eti Baharatlı Marinasyon İçin Malzemeler: - 1 çay kaşığı kişniş tohumu - 1 çay kaşığı rezene tohumu - 2 kakule tohumu - Tuz - Karabiber - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı kırmızı toz...
  2. vioLeta

    17 Aralık 2017 Günün Resmi

  3. Herkül

    Portakallı ve Sakızlı Uykuluk Yahnisi

    Portakallı ve Sakızlı Uykuluk Yahnisi 1 kg kuzu uykuluk, 12 adet arpacık soğan, 2 adet damla sakızı (2 gr), 1 adet portakal kabuğu (rendelenir ve suyu sıkılır), 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı...
  4. Herkül

    Sebzeli kuskuslu kuzu şiş

    Sebzeli kuskuslu kuzu şiş Kuzu şiş için 400 g kuşbaşı kuzu eti 20 arpacık soğanı Sosu için 1 su bardağı balzamik sirke Yarım çay bardağı esmer toz şeker 1 diş sarımsak 4-5 dal biberiye Tuz Sebzeli kuskus için 1 kırmızı soğan 4 yemek...
  5. vioLeta

    15 Ağustos 2017 Günün Yemeği - Kuskuslu Kuzu But

    ... ~ Kuskuslu Kuzu But ~ Malzemeler: - 1 kuzu but - 8-10 arpacık soğan - 7-8 diş sarımsak - 2 havuç Marinasyon İçin: - 1 tutam karabiber - 1 tutam yenibahar - 4-5 dal biberiye - 5 dal taze kekik - Tuz - Zeytinyağı Kuskus Pilavı İçin: - 2 soğan -...
  6. OBERON

    Kuzu etli kapama börek

    Hamur için 2.5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, Yarım su bardağı küp doğranmış margarin, 1 yumurta, 1/3 su bardağı buzlu su, 1 yemek kaşığı sirke, İç harcı için 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, Yarım soğan, Birkaç dal taze kekik, 500 gr parça kuzu eti, Yarım...
  7. OBERON

    Domatesli Peynirli Kuzu Kulağı Salatası

    Malzemeler 1 demet kuzu kulağı 1 kase beyaz peynir 1 kase kurutulmuş domates 1 limon suyu zeytinyağı kekik Hazırlanışı Kuzu kulaklarını elinizle irice parçalayın. Kuru domatesleri beklettiğiniz yağdan çıkartıp teflon tavada birkaç dakika soteleyin ve üzerine ilave edin. Yine bizim...
  8. OBERON

    Kuzu Kapama

    Malzemeler: 6 Adet kemikli kuzu koldan parça 2 Çorba kaşığı margarin 1 Adet marul 1 Demet maydanoz 1 Demet dereotu 10 Adet yeşil soğan Tuz, Karabiber Yapilisi: Kuzu etlerini tencereye tek sıra olarak dizin. 2 kaşık yağı atın. Kıyılmış maydanoz, dereotu ve 4 cm boyunda kesilmiş yeşil...
  9. OBERON

    Fırında Sebzeli Kuzu Budu

    Malzemeler: 1 kg. kuzu budu 2 çorba kaşigi margarin 5 su bardağı su 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 4 adet arpacık soğan 1 baş sarımısak 1 kg. brüksel lahana 12 adet mantar 3 adet kereviz yaprağı Tuz, nane, karabiber Sos için: 2 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı...
  10. OBERON

    Terbiyeli Kuzu İncik

    Malzemeler: 1 kg. kuzu incik 4 adet orta boy soğan 3 adet patates 3 adet havuç 1 çorba kaşığı tereyağı Terbiye için: 3 yumurta sarısı 2 limonun suyu 1/2 kahve fincanı su Tuz,Karabiber HAZIRLANIŞI : Eti yıkayıp, bir tencereye koyun.İri doğranmış patates,havuç, soğan,tereyağı, tuz, karabiberi...
  11. OBERON

    Bezelyeli Kuzu Şiş

    Malzemeler: 150gr. Sultani bezelye 400gr. kuzu filetosu 2 adet limon 1 dişsarmısak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 sap maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 10 adet kiraz domates Tuz,Karabiber HAZIRLANIŞI : Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın. Kuzu filetosunu...
  12. OBERON

    Kestaneli Kuzu Güveç Tarifi

    Malzemeler 1 kg kuşbaşı kuzu eti Yarım kg kestane 15 adet arpacık soğan 4-5 diş sarmısak 2 adet domates 3 adet ince kıyılmış sivri biber 100 gram tereyağı Yarım çay kaşığı safran, tuz Kestaneli Kuzu Güveç Yapılışı Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın. Kuzu eti...
  13. OBERON

    Domatesli Kuzu Tarifi

    4 Adet olgun domates 2 Diş sarmısak 1 Adet soğan 1 Çorba kaşığı un 4 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Zeytinyağını bir tencerede kızdırın ve içine parça etleri atın. Arkalı önlü çevirerek kızartın. Yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edin...
  14. OBERON

    Kuzu Haşlama

    2 Adet soğan 3 Adet patates 1 Adet havuç 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 1 Adet limon suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı Kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayana dek haşlayın. Başka...
  15. OBERON

    Biberli Kuzu Kızartma

    MALZEMELER 500 gr. kuzu bonfile 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 6 adet yeşil soğan 2 dişsarmısak 1 çay bardağı et suyu 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı pul biber 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Kuzu bonfileyi şerit şeklinde...
  16. OBERON

    Fırın Poşetinde Kuzu

    Malzemeler: 1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış) Marine Malzemeleri: 2-3 baş kuru soğan 2 diş sarımsak tuz, karabiber arzuya göre kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı birkaç defne yaprağı Ayrıca: 4-5 patates 2-3 havuç 5-6 biber Hazırlanması: Soğanları irice halka şeklinde doğrayın...
  17. OBERON

    Buğdaylı Kuzu Gerdan

    Buğdaylı Kuzu Gerdan Malzemeler: 800 gr. kuzu gerdan 2 su b. buğday 2 soğan 2 yeşil biber 3 domates 1 kırmızı biber 1 tutam kekik 2 çorba k. tereyağı karabiber , tuz Hazırlama Tarifi: : Buğdayı bir kaseye alıyoruz. Üzerine su koyup ıslamaya bırakıyoruz. 2 saat kadar bekletiyoruz. Suyunu...
  18. OBERON

    Cevizli Kuzu İncik

    Malzemeler 4 adet kuzu incik 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1-2 diş sarımsak (kıyılmış) Taze kekik 40 gram ceviz içi (kıyılmış) 1 adet patlıcan (dilimlenmiş) 2 adet domates (dilimlenmiş) 3 adet çarliston biber (çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş) Tuz Süslemek için, 2 yemek kaşığı ceviz içi...
Üst Alt