Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

sebze

  1. Herkül

    Dedem Usulü Sebzeli Tavuk

    Dedem Usulü Sebzeli Tavuk 2 adet kabak 1 adet havuç 2-3 adet biber 2 adet kırmızı biber 250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk soya sosu 1 diş sarımsak çeşitli baharatlar Kabak, havuç ve biberleri iri iri doğradıktan sonra yağda iyice kavurun. Daha sonra sarımsağı ve tavuğu katarak biraz da onlarla...
  2. Herkül

    İnatçı karın yağlarıyla savaşan 3 sebze

    İnatçı karın yağlarıyla savaşan 3 sebze İnatçı karın yağlarıyla mücadele eden sebzeleri daha çok tüketerek göbeğinize elveda diyebilirsiniz. Kilo verme sürecinde en zorlanan kısım şüphesiz ki göbek. Karın yağlarını yakmak için birçok yöntem uyguladığınız halde göbeğiniz sinir bozucu bir...
  3. Herkül

    Ekim Ayı Meyve ve Sebzeleri

    Ekim Ayı Meyve ve Sebzeleri Sağlıklı beslenmenin en önemli kurallarından birisi sebzeleri ve meyveleri mevsiminde tüketmektir. Sofralarımızda Ekim ayı boyunca mümkün olduğunca bu sebzelere, meyvelere yer verelim. Meyveler: Mandalina, mürdüm eriği, elma, armut, muz, incir, üzüm...
  4. Herkül

    Erkeklerin yedikleri şeyler vücut kokularını belirliyor

    Erkeklerin yedikleri şeyler vücut kokularını belirliyor Sebze yiyen erkekler daha güzel kokuyor Erkeklerin yaptığı diyetin vücut kokularını etkilediğini, bu kokunun da kadınlar üzerinde farklı etkilere yol açtığını belirtildi.Diyetisyen Emre Uzun, erkeklerin kadınlara daha çekici görünmek...
  5. vioLeta

    18 Ağustos 2017 Günün Yemeği - Sebzeli Tavuk Şiş

    ... ~ Sebzeli Tavuk Şiş ~ Malzemeler: - 2 kabak - 2 dolmalık yeşil biber - 2 dolmalık kırmızı biber - 5 yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz - Karabiber - Sumak - 500 g kuşbaşı tavuk eti Servis İçin: - Tırnak pide - Süzme yoğurt Yapılışı: Sebzeleri küp...
  6. OBERON

    Sarımsaklı sebze sote

    Malzemeler: 200 gr brokoli 200 gr brüksellahana 2 havuç 2 patates 5 diş sarımsak Yarım demet dereotu 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Brüksellahanalarını temizleyin. Havuçları temizleyip ince çubuklar halinde doğrayın. Patatesleri...
  7. OBERON

    Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze

    Malzemeler: 800 gr Patates 200 gr Bezelye 1 Adet Soğan 100 gr Jambon 1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri 4 Adet Domates 60 gr Badem Maydanoz Etsuyu Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar Tereyağı Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Bir tavaya koyduğunuz 20 gr (1 Çorba kaşığından biraz fazla)...
  8. OBERON

    Ballı Sebze

    Malzemeler: 4 adet şalgam 4 adet havuç 1 adet soğan 3 çorba kaşığı bal 100 gr. tereyağı 1 adet defne yaprağı Tuz, karabiber 4 adet bonfile HAZIRLANIŞI : Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba...
  9. OBERON

    Sebze Sote

    2 Adet küçük soğan 2 Adet haşlanmış kabak 20 Adet haşlanmış taze fasulye 4 Çorba kaşığı mısır 2 Adet haşlanmış havuç 2 Adet haşlanmış patates 14 Adet mantar 2 Çorba kaşığı soya sosu Hazırlanışı Tavada tereyağı ile ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar çevirin. Haşlanmış ve ufak...
  10. OBERON

    Krepte Sebze Kavurması Tarifi

    Malzemeler Krep için: 3 adet yumurta 2 su bardağı süt Yarım kahve fincanı sıvıyağ Aldığı kadar un İçi için: 2 adet patlıcan 1 adet pırasa 100 gram lahana 8-10 adet mantar 3 adet kırmızı biber Tuz, karabiber 1 su bardağı zeytinyağı 200 gram dil peyniri Krepte Sebze Kavurması...
  11. OBERON

    Fırında Brokoli ve Sebze Kızartması

    MALZEMELER 1 orta boy brokoli 2 adet havuç 2 adet pırasa 2 adet orta boy patates 1 küçük çay bardağı zeytinyağı Tuz 1 çay bardağı su 1 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt 2 diş sarımsak, tuz Fırında Brokoli ve Sebze Kızartması Tarifi Brokoli, havuç, pırasa ve patatesi soyup bol suda yıkayın. Bütün...
  12. OBERON

    İskandinav Üsulu Sebze Çorbası

    Tarif Malzemeleri 1 adet havuç (ufak küp doğranmış) 1 adet kabak (2 cm uzunluğunda dilimlenmiş) 2 adet patates (ufak küp doğranmış) 200 gr taze fasulye (2 cm uzunluğunda doğranmış) 3 adet bebek turp (küp doğranmış) 1 diş sarımsak (ince dilimlenmiş) 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 1\2 çay...
  13. OBERON

    Sebze Çorbası Tarifi - Sebze Çorbası Nasıl Yapılır ?

    Malzemeler Kabak (1 adet), Havuç (1 adet), Fasulye (3 adet), Pırasa (1 adet), Yumurta (2 adet yumurta sarısı), Soğan (1 adet), Limon (1 adet), Un (3 çorba kaşığı), Yoğurt (3 çorba kaşığı), Sıvıyağ ya da margarin (1.5 çay bardağı veya 3 çorba kaşığı), Su (1 litre sıcak su, 1 bardak soğuk su), Et...
  14. OBERON

    Ezme sebze çorbası

    MALZEMELER 6 su bardağı et suyu 4 çorba kaşığı margarin 2 adet küçük soğan 1 adet küçük kereviz 1 adet patates 2 kahve fincanı un 2 dilim bayat ekmek 2 adet küçük havuç 50 gr kaşar peyniri defne yaprağı tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Et suyunu ısıtın. Havuç, patates, kereviz ve soğanı ufak ufak...
  15. OBERON

    Bademli Sebze Çorbası

    Malzemeler : • 3 yemek kaşığı margarin • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 2 adet pırasa • 1 adet patates • 1 su bardağı mısır • 4 adet taze soğan • 8 su bardağı et suyu • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • Tuz-karabiber Terbiyesi: • 1/2 limonun suyu • 1 adet yumurta sarısı • 1/2 su...
Üst Alt