• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sebze Çorbası Tarifi - Sebze Çorbası Nasıl Yapılır ?

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
sebze-corbasi.jpg


Malzemeler

Kabak (1 adet), Havuç (1 adet),
Fasulye (3 adet), Pırasa (1 adet),
Yumurta (2 adet yumurta sarısı),
Soğan (1 adet), Limon (1 adet),
Un (3 çorba kaşığı), Yoğurt (3 çorba kaşığı),
Sıvıyağ ya da margarin (1.5 çay bardağı veya 3 çorba kaşığı),
Su (1 litre sıcak su, 1 bardak soğuk su),
Et suyu (1 tablet), Biber (1 adet)
Karabiber, Tuz.

Püf Noktası

Çorbayı kemik suyu ile de yapabilirsiniz. Kabakların içini kullanmamanız tavsiye edilir. Böylece kabak dağılmamış olur ve daha güzel tat verir. Üzerine dereotu serperek servis edebilirsiniz.

Hazırlanışı

1. Bir tencereye 3 çorba kaşığı margarin ya da 1.5 çay bardağı sıvıyağ koyun ve eritin. 1 adet soğanı küp küp doğrayın ve kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun.

Bu sırada 1 adet havucu çok küçük küpler halinde doğrayın ve soğanların içine atın.

2. Soğanlar ve havuçlar pişene kadar tencereyi karıştırın. 3 adet fasulyeyi ve 1 adet pırasayı çok küçük küpler şeklinde doğrayın. Bu sırada tenceredeki soğanın ve havucun yanmamasına dikkat edin.

Doğradığınız fasulye ve pırasayı tencereye ilave ederek karıştırmayı sürdürün. 1 adet kabağın içini oyarak sadece dış kısmını kullanacak şekilde küp küp doğrayın. 1 adet biberi de küçük küpler halinde doğrayın ve tencereye ilave ederek kavurma işlemine devam edin.

3. Terbiye hazırlığı: Bu sırada ayrı bir kapta 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurta sarısını ve yarım limon suyunu iyice çırparak karıştırın. Üzerine 1 bardak soğuk suyu dökün ve çırpmaya devam edin.

4. Tencereye 1 litre sıcak suyu dökün ve yemeği hızlı ateşe alın. Sebzeler pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın.

Yaptığınız terbiyeyi bir süzgeç yardımıyla süzerek tencereye dökün. Dilediğiniz miktarda tuz, karabiber ve 1 tablet et suyunu dökün. Bir taşım kaynayınca tencerenin altını kapatın.
 
Üst