Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

usulu

  1. Herkül

    Avcı usulü tavuk

    Avcı usulü tavuk 1 kilogram tavuk baget 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı biberiye 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Avcı sosu için 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet...
  2. ELizanGüL

    Görücü usulü evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Görücü usulü evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz?
  3. OBERON

    Amerikan Usulü Pirinçli Güveç

    Malzemeler: 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci 3 Çorba Kaşığı Soya Yağı 350 gr Salam 200 gr Sosis 1 Soğan 1 Diş Sarımsak 1 Salçalık Kırmızı Biber 200 gr Domates 2 Su Bardağı Tavuk Suyu 12 Siyah Zeytin 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber HAZIRLANIŞI : Salamı ince ince dilimleyin...
  4. OBERON

    Ege Usulü Yaprak Sarma

    Ege Usulü Yaprak Sarma Malzemeler: 1 Su bardağı Zeytinyağı 1 Demet Dere Otu 2 Adet Domates 2 Adet Kuru Soğan 1 Demet Maydanoz 1 Kg Asma Yaprağı 2 Su bardağı Pirinç 1 Demet Taze Nane 1 Demet Taze Soğan 2 Tatlı kaşığı Yenibahar Limon, Tuz Hazırlama Tarifi: İlk olarak pirincimizi iyice...
  5. OBERON

    Ege Usulü Yaprak Sarma

    Malzemeler: 1 Su bardağı Zeytinyağı 1 Demet Dere Otu 2 Adet Domates 2 Adet Kuru Soğan 1 Demet Maydanoz 1 Kg Asma Yaprağı 2 Su bardağı Pirinç 1 Demet Taze Nane 1 Demet Taze Soğan 2 Tatlı kaşığı Yenibahar Limon, Tuz Hazırlama Tarifi: İlk olarak pirincimizi iyice yıkıyoruz nişastasından...
  6. OBERON

    Fransız Usulü Bezelye Tarifi

    Malzemeler: 500 g dondurulmuş bezelye 5 marul yaprağı 1 beyaz soğan Kekik 25 g (1/2 çorba kaşığı) tereyağı Tuz Karabiber Yapılışı: Marul yapraklarını ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı doğrayın. Bezelyeleri, marulu, soğanı ve kekiği buhar kabına koyun ve 15 dakika pişirin...
  7. OBERON

    Vietnam Usulu Tavuk Salatası

    Vietnam Usulü Tavuk Salatası Malzemeleri ( 2 kişilik – 15 dk. ) 60 ml pirinç sirkesi 1 yemek kaşığı beyaz toz şeker ½ kırmızı soğan – İnce kıyılmış 1 diş sarımsak 1 avuç kajun fıstığı 1 adet tavuk göğüs fileto 125 gr lahana ½ adet havuç 4-5 yaprak taze nane 1 diş Sarımsak – İnce kıyılmış...
  8. OBERON

    İstiridye Usulü Kağıtta Levrek

    Malzemeler • 200 gr levrek filetosu • 2 adet domates • 1 adet sivri biber • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı • Birer tutam tuz, karabiber, kekik, nane • 1 tane defne yaprağı • Yağlı kağıt Hazırlanışı İnce ince, halka şeklinde dilimlenmiş domateslerin yarısını yağlı kağıdın üzerine yayın. Üstlerine...
  9. OBERON

    Hint Usulü Karides

    MALZEMELER 4 kişi için 24 adet çiğ kabukları soyulmuş iri karides 1 çorba kaşığı margarin az tuz 1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 2 çorba kaşığı konyak 2 kahve fincanı beyaz şarap 1 çay fincanı et suyu yoksa su 2 çay kaşığı köri 1 tatlı kaşığı silme un 1 tatlı kaşığı tereyağı HAZIRLANIŞI...
  10. OBERON

    Köy Usulü Biftek Tarifi Yapılışı

    Malzemeler: 6 dilim biftek 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 100 gr. mantar 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak su 1 bardak sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı soya sosu 2 dal tarhun Tarifi: 6 dilim bifteği kesme tahtasının üzerine alıp üzerine 1...
  11. OBERON

    Fransız Usülü Cordon Bléu Tarifi

    Pis boğazım ve bitmek bilmeyen merakım sayesinde farklı kültürlerin ve farklı mutfakların yemeklerini her zaman denemeye bayılmışımdır. Cordon bleu sebze, kaşar ve etin birleşiminden oluşan şahane bir yiyecektir. ( Nasıl vejeteryansam bende çözemedim daha ) Şimdi efendim bu cordon bleu'nun...
  12. OBERON

    İskandinav Üsulu Sebze Çorbası

    Tarif Malzemeleri 1 adet havuç (ufak küp doğranmış) 1 adet kabak (2 cm uzunluğunda dilimlenmiş) 2 adet patates (ufak küp doğranmış) 200 gr taze fasulye (2 cm uzunluğunda doğranmış) 3 adet bebek turp (küp doğranmış) 1 diş sarımsak (ince dilimlenmiş) 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 1\2 çay...
  13. OBERON

    Akdeniz Usulü Fasulye Çorbası

    Malzemeleri 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 2 pırasa 1 patates 2 diş sarımsak 5 su bardağı sebze suyu 400 gr haşlanmış kuru fasulye 200 gr beyaz lahana 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 2 yemek kaşığı doğranmış taze kekik Tuz Karabiber Sarımsaklı ekmek için 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı...
  14. OBERON

    Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi

    Malzemeler 1 adet soğan 4 adet patates 2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı yoğurt 1 adet yumurta tuz sıvıyağ su Üzeri için: toz kırmızı biber 1 çorba kaşığı tereyağ Tarif Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Tencereye yemeklik doğranan soğanları ve patatesleri kavurun ve...
Üst Alt