zeytinyağlı

  1. İ

    Hepimizin Ezbere Bildiği "Zeytinyağlı Yiyemem Aman" Türküsünün Pek Bilinmeyen İlginç Hikayesi

    Hepimizin Ezbere Bildiği Zeytinyağlı Yiyemem Aman Türküsünün Çok İlginç Hikayesi Daha önce sizinle birçok şarkının/türkünün hikayesini paylaşmıştık. Ancak bu kez anlatacağımız hikaye, hiç de alışık olduğumuz cinsten değil. Çünkü altında yarım kalmış bir aşk yok. Ticari çıkarlar, kandırılmış...
  2. OBERON

    Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği

    1 kg bamya 4 diş sarımsak 2 soğan 3-4 domates Yarım su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 su bardağı sıcak su Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz Zeytinyağlı bamya hazırlanışı Zeytinyağlı bamya: Bamyaların sap kısımlarını koni biçiminde keserek temizleyin. Bol suda...
  3. OBERON

    Top Kabak İçinde Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

    Malzemeleri 5 top kabak 350 gr bezelye 2 havuç 1 soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı çekirdeksiz sıkma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/5 demet maydanoz 1/5 demet dereotu 1 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Hazırlanışı Top kabak içinde zeytinyağlı bezelye: Zeytinyağını tencerede ısıtın...
  4. OBERON

    Zeytinyağlı Kereviz Sapı

    Malzemeler 5-6 kereviz sapı 2 havuç 1 soğan 1 yemek kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı arpa şehriye Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 3 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak Tuz Yapılışı Kereviz saplarını yıkayıp 6-7 cm uzunluğunda doğrayın. Havucun kabuklarını soyup havucu da aynı...
  5. OBERON

    Zeytinyağlı Yaprak Dolması

    Malzemeler 2su bardağı pirinç 200gr. yaprak 2su bardağı ince doğranmış soğan 1 domates 2,5 çay bardağı zeytinyağı 4su bardağı su 2çorba kaşığı kuru nane 1çay kaşığı karabiber 1çay kaşığı tarçın 1tatlı kaşığı yenibahar 2çorba kaşığı fıstık 2çorba kaşığı kuş üzümü 1tatlı kaşığı şeker 2tatlı kaşığı...
  6. OBERON

    Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

    Malzemeler; - 15-20 adet kabak çiçeği - 200 gr kadar asma yaprağı - 3 adet orta boy soğan - 1 su bardağı pirinç - 1/2 su bardağı zeytinyağı - 1/2 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı çam fıstığı - 1 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 yemek kaşığı kuru...
  7. OBERON

    Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi

    Malzemeler * 1 fincan Zeytinyağı * 2 adet Soğan * 2 adet Havuç * 4 diş Sarımsak * 1/2 kg Yer Elması * 1 çorba kaşığı Limon Suyu * 1 tatlı kaşığı Şeker * Yeteri kadar Tuz * 1 çay bardağı Su * 1 tutam Kimyon * 2 adet ekşi Elma * 4 kahve fincnaı haşlanmış Pirinç * Üzerine : * İnce kıyılmış Dereotu...
  8. OBERON

    Zeytinyağlı Elmalı Pilaki Tarifi

    Malzemeler * 1 fincan Zeytinyağı * 2 adet Soğan * 2 adet Havuç * 4 diş Sarımsak * 1/2 kg Yer Elması * 1 çorba kaşığı Limon Suyu * 1 tatlı kaşığı Şeker * Yeteri kadar Tuz * 1 çay bardağı Su * 1 tutam Kimyon * 2 adet ekşi Elma * 4 kahve fincnaı haşlanmış Pirinç * Üzerine : * İnce kıyılmış Dereotu...
  9. OBERON

    Zeytinyağlı Türlü Tarifi

    Malzemeler 2 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım kg taze fasulye 1 çay bardağı su 2 tatlı kaşığı tozşeker 1 çay bardağı barbunya 2'şer adet havuç, patlıcan, sivri biber ve patates, tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Sosu için: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 adet domates 3 diş sarmısak 1 çay...
  10. OBERON

    Zeytinyağlı Semizotu Tarifi

    Malzeme Semizotu 2 bağ Soğan 1 orta boy Zeytinyağı 1/2 su bardağı Salça 2 yemek kaşığı Pul biber 3 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Semizotu yıkanır, ayıklanır ve doğranır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ...
  11. OBERON

    Zeytinyağlı Bamya Tarifi

    Zeytinyağlı Bamya Tarifi Malzemeler: 1 kilo bamya 3 adet domates 3 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon suyu 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı salça 1 baş sarımsak Yeteri kadar tuz 1 çay bardağı sıcak su Hazırlanışı: Bamyaları yıkayıp başlarını koni şeklinde ayıklayın...
Üst