• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
J34XNB.jpg
 
Bi sabah olsun hele. Gün doğmadan neler doğarmış..
 
[IMGALIGN="right"]http://www.acikbilim.com/wp-content/uploads/2013/05/2415_02_sek_2_1.gif[/IMGALIGN]İslamın hakim olduğu coğrafyalarda maalesef ki çok olumsuz olaylar yaşanıyor. Bu olumsuzluklar öyle boyutlarda ki ihtiyaçlar hiyerarşisinin en alt basamağında yer alan ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdalar. Hal böyle olunca da bilimle ilgilenmek, abes bir beklenti olur.




















Peki bizi bu duruma getiren nedir? Bu çağı yakalayamamamızın en temel sebebi nedir?
 
Aslında tüm toplumlar bu dönemleri yaşamışlar. Örneğin ortaçağ. Bölgenin dininin bir önemi yok bence. Rönesans ile bitirmişler adamlar karanlığı.
İslam coğrafyası matematiği arşa çıkarmış zamanında. Bilimin hası yapılan toprakların bugünkü halide ortaçağ ile ilişkilendirilebilir.

Bize tek lazım olan şey yeni bir rönesans.
 
Sokak hayvanlarına göre o kadar güzel inovasyon ürünleri var ki, hepsi uygulanabilir, hepsi yararlı! Bu yenileşimler hükumet politikası olarak belirlenmeli ki, amacına ulaşsın. Bireyin tek başına bu gibi bir işi yürütmesi olanaksız.
 
Aslında tüm toplumlar bu dönemleri yaşamışlar. Örneğin ortaçağ. Bölgenin dininin bir önemi yok bence. Rönesans ile bitirmişler adamlar karanlığı.
İslam coğrafyası matematiği arşa çıkarmış zamanında. Bilimin hası yapılan toprakların bugünkü halide ortaçağ ile ilişkilendirilebilir.

Bize tek lazım olan şey yeni bir rönesans.

Rönesans, kanlı olmuştur. Günümüzde başlayacak bir aydınlanma hareketi, kansız olmayacaktır. Kan akmadan, ölümler yaşanmadan bu süreci aşmanın bir yolu yok mudur? Milyarlarca insanı uyudukları uykudan uyandırmak, çok mu zor?
 


Rönesans, kanlı olmuştur. Günümüzde başlayacak bir aydınlanma hareketi, kansız olmayacaktır. Kan akmadan, ölümler yaşanmadan bu süreci aşmanın bir yolu yok mudur? Milyarlarca insanı uyudukları uykudan uyandırmak, çok mu zor?

Kanka ne bileyim gidişat hiç iyi değil. Şimdi tutupta 30 yıldır " bak bunun için öldüğünde, bu dünyanın binlerce kat daha güzelini sana hediye verecekler " diye büyütülen birini, " Bak böyle yaparsan/düşünebilirsen karşındaki farklı fikirli insanıda mutlu etmiş olursun " diye kandıramazsın. Bunun bir yolu yok gibi görünüyor malesef.

Amma velakin, 3. dünya savaşından sonra benim tahminlerim iyi yönde... :p
 
MATEMATİKTE Harezmi, Sâbit Bin Kura, Biruni, Hayyam, rakkasın mucidi İbn-i Yunus, Nasir-i Tusi, Mirim Çelebi, İsmail Gelenbevi, İsmail Çınari, Sıfırın kaşifi Muhammed Bin Ahmed, İshak Efendi, FİZİK ve KİMYA’DA Cabir İbn-i Hay yân, Hasan İbn-i Heysem, Hazini, Cabir b. Cafer, TIPTA Ebu Bekir Razi, İbn-i Sina, Ebul Kasım Zehravi, İbn-i Bace, kan dolaşımını bulan İbn-i Nefis, Ali b. Abbas, Sabuncuoğlu Şerefeddin, Hacı Paşa, Davud Antakî, NEBATAT ve HAYVANATTA, İbn-i Vahşiye, Reşidüd Din, İbn-i Sûri, İbn-i Baytar, ibn-i Avâm, Câhız, Kazvinî, Demirî, COĞRAFYADA, İbn-i Kavkal?, Makdisî, İdrisî, İbn-i Batuta, Yakut el Hamavi, Katip çelebi, İ.Hakkı, TARİHTE Taberi, Mes’udi, İbn-i Miskeveyh, İbn-i Esir, İbn-i Haldun, Reşidüddin, Hoca Sadedin, Nâima ve Cevdet Paşa, FELSEFEDE Kindî, Farabi, İbn-i Sina, İbn-i Rüşd gibi şöhretler yetişmiştir.

Yukarıda sayılan isimler ve daha niceleri Ortaçağda İlim ve Bilim adına paha biçilmez eserler vermişlerdir. Yazıyı gereksiz yere uzatıp asıl konuyu gölgede bırakmamak için bu buluşları ve bilimsel çalışmaları tekrarlamaya gerek görmüyorum. Ancak aşağıda Batıya mal edilen; ancak temelde Müslümanlara ait olan buluşların bir kısmını vererek bu eksiği telafi edeceğim. Astronomiyi biraz geniş biçimde ele almamızın nedeni ise bu bilimin günümüzün Uzayla ilgili faaliyetlerini kapsamasıdır. Yani Avrupa’nın uzayda olduğu günlerde, Ortaçağ’da bu alanla ilgili çalışmalara değinerek gelinen noktayı gözler önüne sermeyi amaçladım.

Bu örnek, “Avrupa uzaya çıktı, İslâm dünyası ise burnunun dibini görmekten aciz!’’ eleştirilerinin muhatabının İslâm değil de İslâm’dan uzaklaşan Müslümanlar olduğunu gözler önüne sermektedir!
 

Mp3 İndir: Anıl Yıldırım - Resmin 35'lik Actırır 216 by 【ANIL YILDIRIM】 | Free Listening on SoundCloud

Lyric:
Düşünceler boğar geceler ondan beter
Öyle yorgunum ki kadın bende kalmıyorda ciğer
Olmazlara yelken açmış göz kapaklarım
Yeni bi sayfa açmıştık ya ben onu hiç kapatmadım
Yoğun bir boşluk var doldurmak istemediğim
Bu yalnızlık yerini uçurumlara bırakıyor
Çığlıklarıma yenik düşüyorum akşam üstleri
Tahmin ettiklerim beni hiç yanıltmıyor
Martılar ve biraz dalga sesine hasretim
Meleğim öl deseydin senin için yaşamayı seçerdim
Ve her gece mehtapta resmin 35 lik açtırır
O *** yani sevgilin düğmelerini açtı mı
Kaybediyoruz varoş sokaklarda gençliği
Benim hayalim yok diyen çocuk vardı ya
İşte öyle hissediyorum ben de kendimi
Buna sebep olanların ******* nefsini
Yaşıyoruz clublarda doğmasakta
Bizim göbek bağımızda mısralarda
Büyük puntolarla gideceğim soktuğumun diyarından
Yaşıyorum sen olsanda olmasanda bir şekilde
Ölmelerime nöbet tutuyor uyku haplarım
Karnımda yumruk etkisiyle uyandıklarım
Sayıkladıklarım, sana açılan göz kapaklarım
Hepsi haram, zehir, zıkkım olsun anladın mı aptal kadın

Yorgun gemiler gibi battım battım bir limandım
Sensizliğe demir attım
Yollarım sana çıkmaz demir aldım
Sanırım tırlattım [x2]

Gördüklerimi yalan sandım öyle değilmiş
Yıllar önce tövbe ettiğime başlar olmuşum
Çekmecem de tokan üzerinde parmak izlerin
Hiç bir şeyim yok sanardım meğer ne çok dolmuşum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst