• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hazır bulunuşluk sınavı nedir, ne zaman? Hazır bulunuşluk sınavına hangi sınıflar girecek?

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650
İstanbul genelinde düzenlenecek olan hazır bulunuşluk sınavı veli ve öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Sınavla ilgili araştırmalar arasında hazır bulunuşluk sınavı nedir ve hangi sınıflar için yapılıyor gibi sorular da yer alıyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin (4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. Sınıflar) katıldığı sınavın ilan detayları merak ediliyor.

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI NEDİR?
Hazır bulunuşluk sınavına ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, söz konusu uygulama ile öğrenme yolundaki eksikleri tespit etmeyi ve gerekli tedbirleri alarak öğrencilerin öz güvenlerinin artırılmasını hedeflediklerini belirtti. MEB hazır bulunuşluk sınavı EBA sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.


HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
Sınav, her eğitim öğretim yılının ilk haftasında düzenlenmektedir. Öğrencilere her ders için 15 sorunun sorulacağı hazır bulunuşluk sınavı, 18-19 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

9, 10, 11 ve 12. sınıflarda ise Türk Dili ve Edebiyatı (Türkçe), Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden 18-19 Eylül'de gerçekleştirilecek.

8. ve 12. Sınıf öğrencileri için ayrıca 25-26 Eylül'de Destekleme ve Yetiştirme kursları hazır bulunuşluk uygulaması da olacak.
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Canım hep çocuklara eziyet işte. Bir sene eğitimi askıya al sonra neyi hazır bulacaksın. Birde online yapılacaktı sınav. Kimi nasil denetleyeceksin. Belki çocuk bile girmeyecek ;D eğitimi batırdılar.
Aynen canım gerçekten del çocuklara iyice yükleniyorlar, evde anne baba, okulda öğretmen arkadaş baskısı çocuk bildiğini de yapamaz,Allah yardımcıları olsun:)
 
Üst