-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 1 demet iri ebegümeci yaprağı
- 1 soğan
- 250 g kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı kıyılmış nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- 50 g tereyağı
- 1.5 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
- Yoğurt
- Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Ebegümeci yapraklarını kaynayan suya atıp çıkartın ve süzgece alın. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, salçalar, tuz, su, nane, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar alıp yaprakların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sararak tencereye dizin. Tereyağını küçük parçalara bölüp ekleyin. Tuz ve sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ile üzerine kırmızı pul biber serpin ve sıcak servis yapın.
~ Ebegümeci Sarması ~

Malzemeler:
- 1 demet iri ebegümeci yaprağı
- 1 soğan
- 250 g kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı kıyılmış nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- 50 g tereyağı
- 1.5 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
- Yoğurt
- Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Ebegümeci yapraklarını kaynayan suya atıp çıkartın ve süzgece alın. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, salçalar, tuz, su, nane, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar alıp yaprakların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sararak tencereye dizin. Tereyağını küçük parçalara bölüp ekleyin. Tuz ve sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ile üzerine kırmızı pul biber serpin ve sıcak servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~