• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
...


~ Ebegümeci Sarması ~

RPnyl1.png



Malzemeler:

- 1 demet iri ebegümeci yaprağı
- 1 soğan
- 250 g kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı kıyılmış nane
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- 50 g tereyağı
- 1.5 su bardağı sıcak su




Üzeri İçin:

- Yoğurt
- Kırmızı pul biber






Yapılışı:

Ebegümeci yapraklarını kaynayan suya atıp çıkartın ve süzgece alın. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, salçalar, tuz, su, nane, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar alıp yaprakların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sararak tencereye dizin. Tereyağını küçük parçalara bölüp ekleyin. Tuz ve sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ile üzerine kırmızı pul biber serpin ve sıcak servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst